Prof. Dr. Harun Cansız Ä°Ãœ için aday oldu   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 12-17-2012 (12:26)   Son Mesaj: 12-17-2012 (12:26)    Cevap: 0    Gösterim: 377  

    12-17-2012

    Prof. Dr. Harun Cansız İÜ için aday oldu

    Prof. Dr. Harun Cansız İÜ için aday oldu
    Prof. Dr. Harun Cansız İÜ için aday oldu

    Prof. Dr. Harun Cansız, düzenlediği basın toplantıyla İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olduğunu açıkladı. Cansız, seçilmesi halinde yönetim anlayışında köklü değişikliğe gideceğini söyledi.

    Prof. Dr. Harun Cansız, düzenlediği basın toplantıyla İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olduğunu açıkladı. Cansız, seçilmesi halinde yönetim anlayışında köklü değişikliğe gideceğini söyledi. YÖK Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız yaptığı basın toplantısıyla İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü'ne aday olduğunu duyurdu. 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltılı toplantıya bazı üniversitelerin rektörleri, dekanlar, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve çok sayıda akademisyen katıldı. Prof. Dr. Harun Cansız İÜ'nün hak ettiği şekilde yönetilmediğini iddia ederek İÜ Rektörlüğü'ne aday olduğunu beyan etti.

    Harun Cansız, Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan İÜ'yü, tecrübeli kadrolarla, ortak akılla ve hakkaniyetle yönetmek istediklerini ifade etti. Üniversitenin sahip olduğu insan kaynağı ve maddi varlığını doğru kullanamadığını öne süren Cansız, İÜ'nün hocalarının, öğrencilerinin ve personeli de mutlu ve huzurlu olmadığını ileri sürdü.

    Üniversitenin kendine yakışır bilimsel bir performans ortaya koyamadığını ifade eden Harun Cansız, "Tüm sorunlarımızı çözebilecek ehliyetli, güvenilir, çalışkan kadroları işbaşına getirmeli ve üniversitemizde sıcak bir aile ortamı tesis etmeliyiz." diye konuştu.

    Seçilmesi durumunda merkeziyetçi anlayışa son vereceğini aktaran Cansız, rektör olarak 'koordinatörlük' görevi yapacağının belirtti. Cansız, meslektaşlarını, öğrencilerini ve personelini rencide edecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceği vurguladı.

    Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    Prof. Dr. Harun Cansız İÜ için aday oldu Yorumları