İhlas Koleji'nden hızlı okuma kursu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 12-17-2012 (12:28)   Son Mesaj: 12-17-2012 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    12-17-2012

    İhlas Koleji'nden hızlı okuma kursu

    İhlas Koleji'nden hızlı okuma kursu
    İhlas Koleji'nden hızlı okuma kursu

    İhlas Koleji ve Himsey Akademi işbirliği ile düzenlenen ?Hızlı Okuma Tekniği? kursunu başarıyla bitiren öğrencilere sertifikaları verildi.

    İhlas Koleji ve Himsey Akademi işbirliği ile düzenlenen ?Hızlı Okuma Tekniği? kursunu başarıyla bitiren öğrencilere sertifikaları verildi. İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende toplam 33 öğrenci sertifika aldı.

    Törende ayrıca Himsey Akademisi kurucusu Sertaç Güngör salonda bulunanlara hızlı okuma tekniği hakkında bilgiler verdi.

    Güngör kurulan sistem vasıtasıyla salondakilere teknik hakkında mini bir ders verdi. Sinevizyonda yapılan alıştırmaların ardından dağıtılan metinler üzerinde okumalar yapılarak metnin kaç dakikada okunabileceği hesaplandı. Devam eden alıştırmaların ardından bu kez daha uzun bir metin okunarak aradaki fark ortaya çıkarıldı.

    Yapılan çalışmalara göz egzersizleri diyen Sertaç Güngör bu sayede gözün pratikliğe alışarak okuma hızını geliştirdiğini kaydetti. Kursa katılarak sertifika alanların ilk deneyimlerinde dakika 150 - 160 kelime okurken 4 haftalık periyodun ardından bu rakamların 500 kelimeye yaklaşmasının tesadüfi olmadığına değinen Güngör, doğru çalışmalar ile bu rakamın 1000 kelimeye ulaşabileceğini ifade etti.

    Sınavlarda sorulan paragraf sorularının uzunluğundan kaynaklanan zaman kaybının bu eğitim sayesinde bertaraf edildiğini söyleyen Güngör, ayrıca dakika da 5 sayfa okunacak gelişimin sağlanabileceğini vurguladı.

    Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Güngör, dünya da en hızlı okuma yapan kişinin dakika da 4800 kelime okuduğunu bunun da yaklaşık dakika da 25 sayfaya eş değer olduğunu belirtti.





    İhlas Koleji'nden hızlı okuma kursu Yorumları