Akyazı'da serbest kıyafete geçiÅŸ baÅŸladı   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 12-11-2012 (13:28)   Son Mesaj: 12-11-2012 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 355  

    12-11-2012

    Akyazı'da serbest kıyafete geçiş başladı

    Akyazı'da serbest kıyafete geçiş başladı
    Akyazı'da serbest kıyafete geçiş başladı

    MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki yıl tüm okullarda uygulamaya başlayacağı serbest kıyafet uygulaması, Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde pilot okul seçilen Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi'nde başladı.

    MÄ°LLÄ° EÄŸitim Bakanlığı'nın önümüzdeki yıl tüm okullarda uygulamaya baÅŸlayacağı serbest kıyafet uygulaması, Sakarya'nın Akyazı Ä°lçesi'nde pilot okul seçilen Åžehit Yüzbaşı Halil Ä°brahim Sert Anadolu Lisesi'nde baÅŸladı. Â*Uygulamanın ilk günü öğrencilerin giyimlerine özen gösterdikleri dikkat çekti.

    Sabah erken saatlerde okullarına serbest kıyafetlerle gelen liseli öğrenciler, uygulamadan memnun olduklarını belirterek,Â*"Ãœniversite öğrencileri gibi olduk" dedi.Â*Bazı öğrenciler, serbest kıyafetlerle okuldan kaçmanın daha kolay olacağı için uygulamayı sevdiÄŸini söylerlerken, bazıları ise aynı kıyafeti giymek zorunda olmadıkları için uygulamayı beÄŸendiklerini belirtti.

    MÃœDÃœRDEN UYARI

    Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi Müdürü Eşref Başer ise öğrencileri uyararak şöyle dedi:

    "Bu uygulama tamamıyla sizlerin rahat etmesi için yapılmış bir uygulamadır. Bu uygulamayı suistimal edip okula uygunsuz kıyafetlerle gelmemeniz lazım. Bizlerin sizlere bildireceÄŸi kurallar dahilinde kıyafetlerinizi seçmeniz lazım. Erkek öğrencilerde saç ve sakal uygulamasında herhangi bir deÄŸiÅŸiklik olmayacak. Eskiden nasıl uygulanıyorsa aynı sistem devam edecek. Kız öğrencilerde ise mini etek tarzı giyisiler yasak olacak."Â*Â*Â*Â* Okula giriÅŸ çıkışlarda kılık kıyafetin serbest olmasının, en çok giriÅŸlerde görev yapan özel güvenlik görevlilerini zorladığı görüldü. Okul yetkilileri ,her öğrencinin kimlik göstererekÂ*okula alınacağı belirtti.





    Akyazı'da serbest kıyafete geçiş başladı Yorumları