EÄŸitim-Bir-Sen başörtüsüne özgürlük istedi   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 12-11-2012 (13:27)   Son Mesaj: 12-11-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    12-11-2012

    Eğitim-Bir-Sen başörtüsüne özgürlük istedi

    Eğitim-Bir-Sen başörtüsüne özgürlük istedi
    Eğitim-Bir-Sen başörtüsüne özgürlük istedi

    Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) üyeleri, İstanbul'da MEB'in Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni protesto etti ve kamusal alanda başörtüsüne özgürlük istedi.

    EÄŸitimciler BirliÄŸi Sendikası (EÄŸitim Bir-Sen) üyeleri, Ä°stanbul'da MEB'in Kılık Kıyafet YönetmeliÄŸi'ni protesto etti ve kamusal alanda başörtüsüne özgürlük istedi. CaÄŸaloÄŸlu'ndaki Ä°stanbul Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü binası önünde toplanan Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) baÄŸlı EÄŸitim Bir-SenÂ* Ä°stanbul ÅŸubesi üyeleri ''Başörtüme DOkunma'' pankartı açtı. ''Zulüm Varsa DireniÅŸ de Var'', ''Yasak Duruyor, Zulüm Sürüyor'', ''Sorunuma Ders Merkezli DeÄŸil, Hak Merkezli YaklaÅŸ'', ''Başörtüsü Takanda deÄŸil Başörtüsüne Takanda Sorun Var'', ''Başörtüsü Ä°nancım gereÄŸidir'' yazılı döviz taşıyan sendika üyeleri, çeÅŸitli sloganlar attı.

    Sendika üyeleri adına basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu'ndan Saadet Birol ve Gülsüm Peker yaptı. Birol, özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki farklılığın zenginlik olduğuna inandıklarını kaydederek, ?Bu ülkeyi bizim. Kadınlar için bu ülkeyi yaşanamaz kılan yasakların kaldırılması için toplandık. Biz gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin engellenmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir otoriterin toplumsal dokuya müdahale etmemesini, insanları ötekileştirmemesini ve çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz'' dedi.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yayımladığı kılık kıyafet yönetmeliğinde öğrencilerin başörtüsünü sadece imam hatip okullarında ve Kur'an-ı Kerim dersleri ile sınırlandırıldığını anlatan Birol, şunları söyledi: ''Biz yasaklar kalksın derken yasağı meşrulaştıran bu yaklaşımı asla kabul etmiyoruz. Bakanlık tez elden bu defoyu ortadan kaldırmalı, ders merkezli hak kullanımı ayıbından bir an önce kurtulmalıdır.''

    Sendika üyelerinden Gülsüm Peker eşitlikten yana olduklarını ve insanların kategorize edilmemesi gerektiğini vurguladı. Başarı için fırsatların herkese eşit sunulması gerektiğini kaydeden Peker, ''Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz. Biz adaletin sadece maddi olgularla sınırlı olmadığını düşünüyor ve onun da insanlara eşit olarak dağıtılması gerektiğini biliyoruz ve istiyoruz. Erkeğiyle kadınıyla hep birlikte el ele bu çağ dışı yasağı kaldırmalıyız. Başörtüsü, politik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü inancı gereği kadınların kimliğidir, kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe saygı duymak zorundadır'' diye konuştu.

    Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup olaysız dağıldı.

    Protesto eylemine, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği ile Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası da destek verdi.

    AA





    Eğitim-Bir-Sen başörtüsüne özgürlük istedi Yorumları