Kamusal alanda başörtüsüne destek eylemi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 12-11-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-11-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 316  

    12-11-2012

    Kamusal alanda başörtüsüne destek eylemi

    Kamusal alanda başörtüsüne destek eylemi
    Kamusal alanda başörtüsüne destek eylemi

    Eğitim-Bir Sen Samsun Şubesi'nin erkek ve kadın üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde gerçekleştirdiği eylemde, kamusal alanda başörtüsünün serbest bırakılmasını istedi.

    Eğitim-Bir Sen Samsun Şubesi'nin erkek ve kadın üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde gerçekleştirdiği eylemde, kamusal alanda başörtüsünün serbest bırakılmasını istedi. Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) Samsun Şubesi'nin kadın ve erkek üyeleri, başörtüsünün kamusal alanda serbest bırakılması talebi ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Konak Sineması önünde eylem yaptı. Eylemci grup adına konuşan Eğitim-Bir Sen Samsun Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Nihade Kökten, özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin fikirlerdeki zenginlik olduğuna inandıklarını söyledi.

    "BAŞÖRTÜSÜ POLİTİK MALZEME DEĞİLDİR"

    Kökten şunları söyledi: "Özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgüne edildiği her yerde, acıya maruz kalanlar kadınlar ve çocuklar olmuştur. Devlet şiddet gören kadını koruyor. Ancak aynı devlet kadının başını kapatarak TBMM'ye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak bizzat kendisi kadına şiddet uyguluyor; ayrımcılık yapıyor ve ötekileştiriyor. Buradan sesleniyoruz; iktidarıyla muhalefetiyle sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele omuz omuza bu çağdışı yasağı kaldırmalıyız. Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir."





    Kamusal alanda başörtüsüne destek eylemi Yorumları