YURT-KUR öğrencilerine liderlik eğitimi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 12-10-2012 (12:28)   Son Mesaj: 12-10-2012 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    12-10-2012

    YURT-KUR öğrencilerine liderlik eğitimi

    YURT-KUR öğrencilerine liderlik eğitimi
    YURT-KUR öğrencilerine liderlik eğitimi

    Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (YURT-KUR) kalan öğrencilere "Kişisel Gelişim Akademisi" adı altında liderlik semineri ve kişisel gelişim kursları verildi.

    Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (YURT-KUR) kalan öğrencilere "Kişisel Gelişim Akademisi" adı altında liderlik semineri ve kişisel gelişim kursları verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Merkezi tarafından finanse edilen eğitimler, Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda verildi. YURT-KUR Diyarbakır Bölge Müdürü Kutbettin Aydoğdu, yurtlarda kalan öğrencilerin, motivasyonu yüksek birer birey olmaları için yola çıktıklarını belirterek, "Zamanı iyi yöneten, özgüveni artmış, başarıya odaklanmış, değişime ve çağa ayak uyduran, sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla, bu kursları düzenledik. Bu kurslarda eğitim gören öğrencilerimiz yarınlarını daha iyi kuracaklardır" dedi.

    Kursun eğitimcisi, liderlik, başarı ve motivasyon koçu, eğitimci Yaşar Ateşsoy, bu eğitimlerin öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade ederek, gittiği her yerde bu tür kursların büyük ilgi ile takip edildiğini söyledi. Ateşsoy, "Diyarbakır'da da aynı ilgiyle karşılandık. Bu eğitimlerde kişisel liderlik kadar kurumsal liderlik çalışmalarının da olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye'nin kişisel liderlik kadar, kurumsal liderlik çalışmalarına da ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. YURT-KUR'un bunu başarmış olduğunu, bu eğitimleri vermeye geldiğim zaman gördüm. Bu da mutluluk verici bir durumdur. Bunu takdirle karşılıyorum" şeklinde konuştu.

    Eğitime katılan öğrenciler, kurs ve seminerlerin gelişimlerine katkıda bulunduğunu söyledi. 30 Kasımda başlayan eğitimlerin 10 Aralık 2012 tarihine kadar Diyarbakır YURT-KUR Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda verilmeye devam edileceği belirtildi.

    Kaynak: İHA





    YURT-KUR öğrencilerine liderlik eğitimi Yorumları