"Farkı, Kılıçdaroğlu'nun gözüne sokuyorum"   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-03-2012 (13:27)   Son Mesaj: 12-03-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 374  

    12-03-2012

    "Farkı, Kılıçdaroğlu'nun gözüne sokuyorum"

    "Farkı, Kılıçdaroğlu'nun gözüne sokuyorum"

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni kılık-kıyafet yönetmeliğinin serbestliği esas, yasağı istisna kabul ettiğini söyledi.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni kılık-kıyafet yönetmeliğinin serbestliği esas, yasağı istisna kabul ettiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kolsuz giysi yasağını ‘sapıklık'la açıklamasını da değerlendiren Dinçer, ?Eski ve yeni yönetmelik arasındaki farkı Kılıçdaroğlu'nun gözüne sokuyorum.? dedi.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CEBIT Eurasia Bilişim Fuarı'nda, ‘Eğitim, İletişim, Medya Zirvesi'nin açılışına katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ömer Dinçer, yeni kılık-kıyafet yönetmeliğine ilişkin de konuştu.

    Kılık-kıyafet serbestliği ile okullara öğrenci olmayanların da girme durumunun olabileceğine yönelik soruyu cevaplayan Bakan Dinçer, ?İnsanlara güveniyorsak, öğrencilere güveniyorsak böyle bir ayrıma gerek yok. Okul dışındaki dünyada her şey varken okul için niçin hassasiyet gösteriyorsunuz? Bence bu yapılan şey, mevcut yapıyı korumak için üretilen gerekçelerdir. İşin özünü taşımıyor. İşin özü; çocuklarımız Türkiye'deki ve dünyadaki genel eğilime paralel olarak serbest kıyafetle gelecekler, otoriter yapının görüntüsünden çok kendilerini daha açığa çıkaran demokrat bir yapı içinde okuyacaklar.? ifadelerini kullandı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ?Çocuk üzerinden siyaset yapılmaz. Kız çocuğu, 'efendim yarım kol gömlek giyerse bu doğru değil, ben bunu yasaklıyorum.' Eğer siz, yarım kol, küçük bir çocuk, küçük bir kız çocuğu giydi diye yasak getiriyorsanız kusura bakmayın ama bu sapıklıkla ancak anlatılabilir.? şeklindeki ifadelerine de cevap veren Dinçer, ?Bizim yaptığımız şey mevcut yönetmeliklerdekilere dair bir takım makul oranlarda korumaktı. Önceki yönetmeliklerde temel felsefe ve yaklaşım olarak yasaklar esas, serbestlik istisna olarak düzenlenmişti. Kısa kol da istisna olarak düzenlenmişti. Bizim yönetmeliğimizde serbestler esas, yasaklar istisna olduğu için ‘kolsuz gömlek yani askılı elbise giyemez' dedik. Bu açıdan baktığımızda aradaki farkı Kılıçdaroğlu'nun gözüne sokuyorum.? diye konuştu.

    Kaynak: CİHAN





    "Farkı, Kılıçdaroğlu'nun gözüne sokuyorum" Yorumları