Engelli çocuklara okul engelli   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 12-03-2012 (12:24)   Son Mesaj: 12-03-2012 (12:24)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    12-03-2012

    Engelli çocuklara okul engelli

    Engelli çocuklara okul engelli
    Engelli çocuklara okul engelli

    Aydın'ın Nazilli, Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Kuyucak, Sultanhisar ile Yenipazar İlçesi'ndeki yaklaşık 80 zihinsel engelli çocuk, gidebilecekleri okul olmadığı için eğitimlerini yarım bırakmak zorunda kaldı.

    Aydın'ın Nazilli, Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Kuyucak, Sultanhisar ile Yenipazar İlçesi'ndeki yaklaşık 80 zihinsel engelli çocuk, gidebilecekleri okul olmadığı için eğitimlerini yarım bırakmak zorunda kaldı. Down sendromu oğlu Cevdet'in eğitimi, 15 yaş sınırından dolayı yarım kaldığı için Aydın'a taşınmak zorunda aldığını belirten İlknur Kılavuz, "Nazilli'de engelli çocukların eğitim alabilmeleri için orta ve lise düzeyinde okul yok. O nedenle 15 yaşındaki oğlumu Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulamalı Okul ve İş Eğitim Merkezi'ne gönderebilmek için Aydın'a taşındık" dedi.

    Nazilli'de oturan Ayten Koşul da engelli kızı Aysun'un alt sınıfta 9 yıl eğitim aldığını ancak, yaş sınırı nedeniyle 1 yıldan bu yana okula gidemediğini anlattı. Koşul, "Eğitimdeki fırsat eşitliğinden faydalanmak benim çocuğumun da hakkı. Kızım, okul olmaması yüzünden eğitimine devam edemiyor. Öğrendiklerini unutmak üzere. Biran önce yetkililer bu konuya el atmalı ve 15 yaşın üzerindeki engelli çocuklar için okul açmalı" diye konuştu.

    Nazilli ve çevre ilçelerde yaklaşık 80 engelli öğrencinin eğitim görebileceği bir okul sıkıntısının yaşandığını doğrulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Güzelköy'deki kullanılmayan iki okulun Özel eğitim ve uygulama okulu yapılabilmesi için müfettiş raporu istediğini ancak, olumsuz yanıt alındığını belirtti. Ercan, "Nazilli'de öncelikle tüm engelli çocuklarımızın birarada olabileceği ve eğitim alacağı bir komplekse ihtiyacımız var. Bunun için de yazışmalarımız devam ediyor" dedi.

    Â*

    Kaynak: DHA





    Engelli çocuklara okul engelli Yorumları