Bakan Şahin o eleştirilere katılmıyor!   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 11-30-2012 (12:27)   Son Mesaj: 11-30-2012 (12:27)    Cevap: 0    Gösterim: 345  

    11-30-2012

    Bakan Şahin o eleştirilere katılmıyor!

    Bakan Şahin o eleştirilere katılmıyor!
    Bakan Şahin o eleştirilere katılmıyor!

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Çocuklarımıza birkaç tane farklı kıyafet alabilecek şekilde alternatifler üretmesinin aileye farklı bir maliye sorunu yaşatacağı kanaatinde değilim'' dedi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Çocuklarımıza birkaç tane farklı kıyafet alabilecek şekilde alternatifler üretmesinin aileye farklı bir maliye sorunu yaşatacağı kanaatinde değilim'' dedi. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Düzce'ye gelen Bakan Şahin, Valilik ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, okullara kıyafet serbestliği getirilmesiyle ilgili dünyadaki bütün örnekleri incelediklerini anlattı.

    Komünist ülkelerde bile tek tip önlük sisteminin 1990'lı yıllarda kaldırıldığına dikkati çeken Şahin, yeni eğitim sisteminde her bir çocuğun, kendi içinde yetenekleri, kabiliyeti ve kapasitesinin geliştirildiği bir sisteme geçildiğini söyledi.

    Şahin, tek tip önlük sisteminin artık dünyada uygulanan bir model olmadığını vurgulayarak, buna yönelik bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

    -''Firmaların mağduriyeti giderilecek''

    ''Okul kıyafeti'' sektöründe çalışan firmaların mağduriyetinin giderilmesi için gelecek yıl çalışma başlatılacağı yönünde karar alındığına dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

    ''Maliye olarak ailelerin sosyal statüsüne göre nasıl olacak?' deniliyor. Biz 2002'deki Türkiye değiliz. Sosyal yardımlar ve yoksulluğu azaltma üzerinden çok önemli projeler hayata geçirildi. Diyarbakır'da çocuklarımızın yaşam kalitesinde, ailelerin refah seviyesinde çok yol katedildi. Önlüğe de para harcanıyor. Önlük bedava verilmiyor. Ailelerimizin, çocuklarımıza birkaç tane farklı kıyafet alabilecek şekilde alternatifler üretmesinin, aileye farklı bir maliye sorunu yaşatacağı kanaatinde değilim. Velev ki öyle olsun. Eğer ki böyle bir durum varsa Bakanlık olarak her zaman gerekli desteği vermeye hazırız.''

    Şahin, Türkiye'nin iyi bir statüye geldiğini vurgulayarak, ailelerin bu tür korkuları yaşamaması gerektiğini anlattı.

    Yeni bir sorun alanının çıkması durumunda bunu çözecek kapasitelerinin bulunduğunu belirten Şahin, ''Şu anda Bakanlık olarak sosyal politikalara ayrılan pay, 2002'de 1,3 milyar liraydı. Şu anda 20 milyar liraya çıktı. Kaynak sorunumuz, para sorunumuz yok. Yeni bir talep gelecek olursa bunların hepsini karşılayacak durumdayız ki halkımız artık bunu kendi içinde çözebilecek alt yapıya kavuştu'' diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Bakan Şahin o eleştirilere katılmıyor! Yorumları