'Tevhid-i Tedrisat Kanunu kalksın' eylemi   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 11-30-2012 (12:27)   Son Mesaj: 11-30-2012 (12:27)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    11-30-2012

    'Tevhid-i Tedrisat Kanunu kalksın' eylemi

    'Tevhid-i Tedrisat Kanunu kalksın' eylemi
    'Tevhid-i Tedrisat Kanunu kalksın' eylemi

    Devletin çocukları eğitmek gibi bir görevi olmadığını savunan Mazlum-Der Hukuk Koordinatörü Avukat Arife Gökkaya Dinç, ?Tevhid-i Tedrisat Kanunu kaldırılmalıdır? dedi.

    Devletin çocukları eÄŸitmek gibi bir görevi olmadığını savunan Mazlum-Der Hukuk Koordinatörü Avukat Arife Gökkaya Dinç, ?Tevhid-i Tedrisat Kanunu kaldırılmalıdır? dedi. Mazlum-Der üyesi yaklaşık 30 kiÅŸilik grup, Ä°stanbul Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Ä°lginç ve sert çıkışlı eylemleri ile bilinen Mazlum-Der, yine alışılmışın dışında bir açıklamaya imza attı. Açtıkları pankartlarla başörtüsüne özgürlük isteyen Mazlum-Der üyeleri, ‘Başörtüsüne sınırsız ve amasız özgürlük', ‘Uyan, diren, özgürleÅŸ' ÅŸeklinde dövizler açtılar. Devletin çocukları eÄŸitmek gibi bir görevi olmadığını ileri süren Mazlum-Der Hukuk Koordinatörü Avukat Arife Gökkaya Dinç, ?Tevhid-i Tedrisat Kanunu kaldırılmalıdır? dedi.Â*

    Açıklamasında Eğitim-Sen'i de hedef alan Dinç, ?Başörtüsü özgürlüğüne karşı çıkanlar bu çağda çocukları inanç hürriyeti ile kullanamaz. Düşünme yeteneğine sahip olmayan, çevresinden habersiz ve psikolojisi bozuk varlıklar olarak görmektedir. Halbuki öğrenim gören çocuklar bireydir ve her normal insanın sahip olduğu haklara sahiptir? diye konuştu.

    Mazlum-Der olarak çocukların da insan haklarına sahip olduğuna inandıklarını belirten Dinç, ?Çocukların özgürlüklere kavuşturulması gerekiyor. Biz devletin çocuklarımızı eğitmek gibi bir görevinin olmadığını düşünüyoruz. Devletin vereceği öğrenimin ise ideolojik ve sübjektif olacağını vurgularken, eğitimle ilgili bütün sorunların anası olarak gördüğümüz Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kayıtsız şartsız kaldırılmasını talep ediyoruz? dedi.

    Kaynak: Ä°HA





    'Tevhid-i Tedrisat Kanunu kalksın' eylemi Yorumları