Öğrenciler serbest kıyafeti uygulamaya koydu!   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 11-29-2012 (12:28)   Son Mesaj: 11-29-2012 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    11-29-2012

    Öğrenciler serbest kıyafeti uygulamaya koydu!

    Öğrenciler serbest kıyafeti uygulamaya koydu!
    Öğrenciler serbest kıyafeti uygulamaya koydu!

    Muğla Fethiye'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda tek tip kıyafet dönemini sona erdiren yönetmeliğinin önümüzdeki yıl uygulanacağından habersiz olan dört okulun öğrencileri, daha ilk günden okula serbest kıyafetle koştu.

    Muğla Fethiye'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda tek tip kıyafet dönemini sona erdiren yönetmeliğinin önümüzdeki yıl uygulanacağından habersiz olan dört okulun öğrencileri, daha ilk günden okula serbest kıyafetle koştu. Okullara kıyafet özgürlüğü getiren yeni düzenleme üzerine ilkokul ve ortaokul öğrencileri serbest kıyafetlerle okula gelerek sınıfları doldurdu. Fethiye'de en çok öğrenciye sahip merkez Atatürk ilkokul ve ortaokulu ile Gazi ilkokul ve ortaokulu öğrencileri okula serbest kıyafetlerle geldi. Adeta 2013-2014 eğitim öğretim yılının provası gibi gerçekleşen serbest kıyafet ortamı hem sınıflarda hem de okul bahçelerinde renkli görüntüler oluşturdu.

    Dört okulun yaklaşık 5 bine yakın öğrencisinden bazıları tuttuğu takımın formasıyla, bazıları eşofman bazıları tişört ve abiye kıyafetlerle kırmızı pantolonlarla okula koştu. Birbirinden değişik renkli kıyafetler içerisindeki öğrenciler arasında az da olsa okul kıyafetleri ile gelen öğrencilerde dikkat çekti.

    Okul idarecileri, yeni düzenleme ile ilgili kendilerine henüz bir genelgenin gelmediğini bu yeni uygulamanın 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya gireceğini öğrencilere duyurduklarını ancak serbest kıyafetle gelen öğrenciye de bu gün için bir şey söyleyemediklerini belirtti.

    Okullarda tek tip kıyafet döneminin sona ermesi ile ilgili kararı duyunca büyük sevinç yaşadıklarını kaydeden öğrenciler, "Bu yüzden okula serbest kıyafetle geldik. Bu şekilde daha rahatız" dediler.

    BAZI ARKADAŞLAR İÇİN İYİ OLMAZ

    Durumu iyi olmayan öğrencilerin serbest kıyafette zorlanacağını savunan bazı öğrenciler ise, "Kıyafetin serbest olması oldukça iyi bir karar. Değişik kıyafetlerle gelebiliriz ancak pek çok arkadaşımız durumları iyi olmadığı için değişik kıyafet giyemez. Bu açıdan okullarda tek tip kıyafet daha iyi bir uygulamaydı" diye konuştular.

    Kaynak: İHA





    Öğrenciler serbest kıyafeti uygulamaya koydu! Yorumları