'Uygulamayla öğrenciler daha güvende olacak'   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 11-28-2012 (12:28)   Son Mesaj: 11-28-2012 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    11-28-2012

    'Uygulamayla öğrenciler daha güvende olacak'

    'Uygulamayla öğrenciler daha güvende olacak'
    'Uygulamayla öğrenciler daha güvende olacak'

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2013 -2014 eğitim yılından itibaren öğrencilere kılık kıyafetlerin serbest bırakılmasına ilişkin yönetmelik hakkında, ''Yeni uygulamanın çocuklarımıza daha fazla güven getireceği kanaatindeyim'' açıklamasında bulundu.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2013 -2014 eğitim yılından itibaren öğrencilere kılık kıyafetlerin serbest bırakılmasına ilişkin yönetmelik hakkında, ''Yeni uygulamanın çocuklarımıza daha fazla güven getireceği kanaatindeyim'' açıklamasında bulundu. İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan Türkiye-İspanya hükümetlerarası zirveye katılan Bakan Ömer Dinçer, eğitimde kılık kıyafetin serbest bırakılmasıyla ilgili değişikliği AA muhabirine değerlendirdi. Bakan Dinçer ''Son zamanlarda eğitim sisteminin giderek daha da demokratikleştiği ve esnekleştiği bir süreç yaşıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de eğitim sistemimiz esnekleşiyor. Türkiye'de siyaset ortamında olduğu gibi eğitim ortamı da demokratikleşiyor. Aslında bugün kılık kıyafet ile ilgili aldığımız karar bu durumu pekiştiren bir uygulama oldu'' dedi.

    Türkiye'de bu zamana kadar, ''otoriter dönemlerin, geçmiş dönemlerde kullandığı bir kıyafet uygulamasının var olduğunu'' belirten Dinçer, ''En son, önlük uygulamasını 1992 yılından sonra demir perde ülkeleri kaldırdı. Gelişmiş batı ülkeleri ise bunu 1960'lı yıllardan beri kullanmıyor. Bizim kendisini örnek aldığımız İtalya, Almanya gibi ülkeler, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kıyafet uygulamalarından vazgeçtiler. Arada neredeyse yarım asırlık bir süre var. Biz ise önlük uygulamasına bile devam ediyorduk'' şeklinde konuştu.

    İngiltere, Güney Kore, Japonya gibi bazı ülkelerde halen okul forması uygulaması yapıldığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı, ''Ama Türkiye'de okul forması uygulamasına geçemezdik çünkü velilerimize ciddi bir maliyet getirirdi. Bundan kıyafetleri serbest bıraktık'' dedi.

    Bakan Dinçer, eğitimde kılık kıyafet serbestliğinin çocuklara güven vereceğini vurgulayarak şunları söyledi: ''Biz, serbest kıyafetlerle çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerinin daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü bu zamana kadarki uygulamalarla çocuklarımız otoriter bir yapı altında ezildiler. Erkeklerin saçlarının kesilmesi, kızların saçlarının örgülü olup kurdele takılması gibi uygulamalar aslında onların iradesi dışında, güvenlerini sarsan sonuçlar da doğurabiliyordu. Bütün bunları yanyana koyduğumuzda ben yeni uygulamanın çocuklarımıza daha fazla güven getireceği kanaatindeyim.''

    -''Kararımızı erken aldık çünkü bu konuda yatırım yapan işadamlarımız tedbirlerini alabilsinler''-

    Öte yandan Bakan Dinçer, ''Kılık kıyafetlerin serbest bırakılması ne zamandır bakanlığınızın gündeminde?'' şeklindeki bir soruya ''Bu aslında geçtiğimiz yıl üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Özellikle, milli güvenlik dersiyle ilgili uygulamalar üzerinde çalışırken bunu da düşünmüştük ama o dönemde biraz geç kalındığı için, özellikle, ekonomik olarak bu alanda çalışan sektörde sıkıntı yaratabileceği endişesiyle teyit etmiştik. Bu yıl kararımızı erken verdik. 2013 yılına kadar bu konuda yatırım yapan işadamlarımızın tedbir almaları için de fırsat olmasını istedik'' cevabını verdi.

    -''Ana muhalefetten gelen tepkiler, çok ciddi anlamda statükoyu korumaya yönelik olur''-

    Milli Eğitim Bakanı Dinçer, yeni yönetmeliğe ana muhalefetteki CHP tarafından gelen tepkilerin sorulması üzerine de ''Yurtdışında olduğum için tepkileri bilmiyorum ama ana muhalefet partisinden gelecek tepkinin, içerik olarak çok ciddi anlamda statükoyu korumaya yönelik olacağını tahmin edebiliyorum'' dedi.

    AA





    'Uygulamayla öğrenciler daha güvende olacak' Yorumları