Dört kuşak öğretmen aynı okulda görev yapıyor   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 11-24-2012 (12:24)   Son Mesaj: 11-24-2012 (12:24)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    11-24-2012

    Dört kuşak öğretmen aynı okulda görev yapıyor

    Dört kuşak öğretmen aynı okulda görev yapıyor
    Dört kuşak öğretmen aynı okulda görev yapıyor

    Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra öğretmen olan 4 kuşak eğitimci, birlikte çalışıyor.

    Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra öğretmen olan 4 kuşak eğitimci, birlikte çalışıyor. Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, 39 yıllık öğretmen 62 yaşındaki Şerif Ali Gülay ile öğrencisi 53 yaşındaki Kenan Yelgin, Yelgin'in öğrencisi 47 yaşındaki Gazi Demir ve onun öğrencisi 37 yaşındaki İsmail Kaska birlikte çalışıyor.

    Okulda ''öğretmenlerin öğretmeni'' olarak adlandırılan Şerif Ali Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri ile aynı okulda öğretmenlik yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

    Öğrencilerinin artık meslektaşları olduğunu dile getiren Gülay, ''Aynı meslekten olduğumuz için hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz. Öğrencilerinizle birlikte çalışmak çok zevkli. Öğrencilerimin meslek sahibi olup bir gün karşıma çıkacaklarını düşünmüştüm ama mesai arkadaşım olacaklarını hiç hesap etmemiştim'' şeklinde konuştu.

    -''Saygı ve sevgi içerisinde mesleğimizi sürdürüyoruz''

    Kenan Yelgin de öğretmeni Gülay ve öğrencisi Demir ile aynı okulda mesai arkadaşı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, ''Öğretmenim ve öğrencimle birlikte aynı mesleği yapmak beni çok mutlu ediyor. Artık onlarla birer kardeş gibiyiz. Her zaman birbirimize saygı ve sevgi içerisinde mesleğimizi sürdürüyoruz'' dedi.

    Okulun üçüncü kuşak öğretmeni Gazi Demir ise kendisini yetiştiren öğretmenler ve bir zamanlar ders verdiği öğrencisiyle aynı okulda görev almanın gurur verici olduğunu ifade ederek ''Bu bizim için sevinç ve onur kaynağı. Önceden böyle bir şeyi tahmin edemezdik, bizler için sürpriz oldu. Keşke hep böyle güzel sürprizlerle karşılaşsak'' diye konuştu.

    Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 4 kuşak öğretmeni İsmail Kaska da 13 yıllık öğretmen olduğunu ve öğretmenleriyle aynı mesleği yapıyor olmanın kendisi için çok ayrıcalıklı bir durum olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

    ''Lisede okurken Gazi Hocam gibi öğretmen olmayı düşlemiştim ancak öğretmen olup onunla mesai arkadaşı olacağımı hiç düşünmemiştim. Çocuğun, annesinin gözünde hiçbir zaman büyümediği gibi ben de öğretmenlerimin yanında hep onların öğrencisi gibi duruyorum. Her zaman bana yardımcı oluyorlar. Bu çok güzel bir duygu.''

    AA





    Dört kuşak öğretmen aynı okulda görev yapıyor Yorumları