Sivil havacılık YÖK ile iÅŸbirliÄŸi yaptı   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 11-24-2012 (12:24)   Son Mesaj: 11-24-2012 (12:24)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

    11-24-2012

    Sivil havacılık YÖK ile işbirliği yaptı

    Sivil havacılık YÖK ile işbirliği yaptı
    Sivil havacılık YÖK ile işbirliği yaptı

    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'nin havacılık alanında yetişmiş insan sayısını artırmak için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile işbirliği yaptı.

    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'nin havacılık alanında yetişmiş insan sayısını artırmak için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile işbirliği yaptı. Havacılık eğitimleriyle ilgili protokol, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya arasında Ankara'da imzalandı.

    Protokol sayesinde; sivil havacılığın tüm alanlarını kapsayacak şekilde üniversitelerde ilgili branşların açılması ve müfredatlarının oluşturulmasından, ihtisaslaşma ve sektörel analiz çalışmalarına kadar çok yönlü bir işbirliğine gidildi. Genel Müdür Bilal Ekşi, havacılığın gelişimi ve 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi açısından insan kaynakları ve eğitimin çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Ekşi, 5 yıllık dönemi kapsayan anlaşma ile sivil havacılık eğitimlerinin üniversiteleri içerecek şekilde yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

    SÄ°VÄ°L HAVACILIÄžA Ä°LGÄ° ARTIRILACAKÂ*

    Protokol kapsamında her iki kurum; öğrenci, öğretim elamanları ve halka yönelik eğitim, seminer, konferans, panel, açık oturum gibi bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi konularında da işbirliği yapacak. Bunlarla birlikte YÖK, sivil havacılık ile ilgili araştırma, sektörel analiz, çalışma grupları ve araştırma merkezlerinin oluşturulması konularında SHGM'ye destek verecek.

    Hukuk fakültelerinde sivil havacılık hukuku yönünden ihtisaslaşmaya yönelik lisansüstü akademik programların oluşturulması, tıp fakültelerinin uçuş tabibi yetiştiren programlarının üniversitelerde kurulması, uluslararası sivil havacılık kuruluşlarının görev gruplarında akademisyenlerin görevlendirilmesi gibi hususlar da maddeler içinde yer bulunuyor.

    Kaynak: CÄ°HAN





    Sivil havacılık YÖK ile işbirliği yaptı Yorumları