Öğretmenlerin 3 talebini bakan Dinçer'e iletti   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 11-24-2012 (12:24)   Son Mesaj: 11-24-2012 (12:24)    Cevap: 0    Gösterim: 318  

    11-24-2012

    Öğretmenlerin 3 talebini bakan Dinçer'e iletti

    Öğretmenlerin 3 talebini bakan Dinçer'e iletti
    Öğretmenlerin 3 talebini bakan Dinçer'e iletti

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile bir araya geldi. Gündoğdu'nun öğretmenlerle ilgili bakandan şu talepleri oldu.

    Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Ahmet GündoÄŸdu'nun Milli EÄŸitim Bakanı Ömer Dinçer ile bir araya geldi. GündoÄŸdu'nun öğretmenlerle ilgili bakandan ÅŸu talepleri oldu. Memur-Sen ve EÄŸitim Bir-Sen Genel BaÅŸkanı Ahmet GündoÄŸdu, Milli EÄŸitim Bakanı Ömer Dinçer'le bir araya geldi. EÄŸitim Bir-Sen'in hazırladığı ‘Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik' raporunu Bakan Dinçer'e sunan GündoÄŸdu, kariyer basamakları düzenlemesi, ek ödeme, eÅŸ durumu tayinleri, il müdürü, il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve ÅŸube müdürlerinin rotasyonu, Åžubat'ta yeni öğretmen atanması, çalışma hayatında başörtüsü yasağının sonlandırılması gibi eÄŸitimle ilgili birçok konudaki taleplerini hatırlattı.

    Bakanlık binasında yapılan görüşmeye Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer ile Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz da katıldı. Öğretmen Kariyer Basamakları düzenlemesinin gecikmesinin oluşturduğu mağduriyetten ziyade yeni düzenlemenin mağduriyetlere kapı aralamamasını isteyen Gündoğdu, ?Eğitimin paydaşları ile yeni düzenlemenin paylaşılmamış olması ve kamuoyuna yansıyan bazı haberlerin oluşturduğu tedirginlik sendika olarak bizleri de kaygılandırmaktadır. Bakanlığınız tarafından Kariyer Basamaklarında Yükselme konusunda yasal düzenleme çalışması yapıldığı, bu çalışmanın kazanılan unvanların kaybedilmesi veya öğretmenlik mesleğinde geri hizmete alınma gibi tepkiye ve huzursuzluğa neden olacak duyumlar alıyoruz. Böyle bir şeyin kabul edilmesi beklenemez. Yeni düzenlemenin öğretmen camiasında heyecan oluşturması gerekmektedir. Bizler bu çalışma sürecine yetkili sendikanın da mutlaka dâhil edilmesini ve paydaşların görüşlerinden yararlanılmasını istiyoruz? diye konuştu.

    Ahmet GündoÄŸdu, 666 sayılı KHK sonrası öğretmenlerin yaÅŸadığı ek ödeme maÄŸduriyetinin hala giderilmediÄŸini belirterek, kariyer basamakları düzenlemesi ek ödemenin yerine ikame edilecek bir alternatif olmadığını, öğretmenlerin bordroları ile barışık olmalarının yolunun öncelikle ek ödeme maÄŸduriyetinin giderilmesi ile mümkün olacağını ifade etti.Â* GündoÄŸdu, bu nedenle önce 666 sayılı KHK ile baÅŸlayan sürecin maÄŸduriyetin giderilmesini daha sonra kariyer düzenlemesinin gündeme alınmasını istedi.

    EŞ DURUMU TAYİNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLMELİDİR

    Eğitim öğretimin kalitesine odaklanmak, öğretmenin iş huzuru ve iç huzuru için, kafasının rahat olması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, eşler bir araya getirilemediği, aile bütünlüğü sağlanamadığı müddetçe verimli bir çalışma mümkün olmayacağını dile getirdi. Gündoğdu bu nedenle, eş durumundan tayinleri gerçekleştirilemeyen çalışanların problemlerinin bir an önce çözülmesi ve aile bütünlüklerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

    ROTASYONUN ARA DÖNEMDE YAPILACAĞI BEKLENTİSİ VAR

    İl müdürü, il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve şube müdürlerinin rotasyonunun ara dönemde yapılması konusunda kamuoyunda beklenti oluşmuş durumda diyen Gündoğdu, ?Ara dönem öncesi tercihler alınıp atamalar gerçekleşir, yeni görev yerlerine başlamalar ise yarıyıl tatilinde olursa rotasyona tabi olacak olanlar da mağdur olmamış olur? dedi.

    ÅžUBAT'TA 30, AÄžUSTOS'TA 70 BÄ°N ATAMA YAPILMALIDIR

    Åžubat'ta 30, AÄŸustos'ta 70 bin yeni öğretmen ataması yapılmasını isteyen GündoÄŸdu, ?Yeni eÄŸitim sistemine geçiÅŸ dolayısıyla branÅŸ öğretmeni ihtiyacında artış var, sınıf öğretmenlerinin alan deÄŸiÅŸikliÄŸi sonrası sınıf öğretmenliÄŸinde de 8 bine yakın boÅŸluk oluÅŸtu.Â* Åžu an toplamda 30 bine yakın ücretli öğretmen çalışmaktadır. Öncelikle ücretli öğretmenlik uygulamasının sonlandırılarak, Åžubat'ta 30 bin atama, AÄŸustosta ise 70 bin atama yapılarak öğretmen açığı sorununun ortadan kaldırılmasını bekliyoruz? diye konuÅŸtu. Mevcut kılık kıyafet yönetmeliÄŸinin Ãœniversitelerden staja gelen öğrencileri dahi maÄŸdur ettiÄŸine de deÄŸinen GündoÄŸdu, devlet millet kaynaÅŸmasının önündeki engellerden olan, başörtülü kadınların çalışma hayatında yer almasını engelleyen kılık kıyafet dayatmasının artık son bulması gerektiÄŸini vurguladı. GündoÄŸdu, ayrıca okullarda ibadet yerlerinin olmamasının hem çalışanları hem de öğrencileri zor durumda bıraktığını belirterek, okullarda imkânlar nispetinde ihtiyaca cevap vermek amacıyla ibadet yeri tahsis edilmesini istedi.

    BAKAN DİNÇER: ROTASYON KONUSUNDA ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
    Â*
    Milli EÄŸitim Bakanı Ömer Dinçer ise ‘Türkiye'de ve Dünyada Öğretmenlik' raporu dolayısıyla GündoÄŸdu'ya teÅŸekkür etti. Raporu inceleyeceÄŸini belirten Bakan Dinçer, kedisine iletilen talepleri not alarak, il müdürü, il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve ÅŸube müdürlerinin rotasyonu konusunda çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. Yeni eÄŸitim sisteminin hayata geçme aÅŸamasında yönetici hareketliliÄŸinin isabetli olmayacağını düşündüklerini söyleyen Dinçer, eÄŸitim öğretim yılı başında uygulanması gereken rotasyonu bir miktar ötelediklerini fakat ÅŸu anda bir hazırlık içerisinde olduklarını ifade etti. Bakan Dinçer, rotasyonun uygulanacağını, kariyer basamakları konusunda ise EÄŸitim Bir-Sen'in dile getirdiÄŸi endiÅŸelerin yaÅŸanmaması için çalışma yapacaklarını belirterek, ?Bu konuda kaygıları anlıyoruz, öğretmenlerin motivasyonunu bozmayacak bir düzenleme olması için gereÄŸini yapacağız? dedi. Yeni öğretmen alımı konusunda, kamuda 2013 için öngörülen personel alımında tahsis edilen kadro sayısının mevcut bütçe imkânları doÄŸrultusunda planlandığını dile getiren Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı: ?EÄŸitimin kalitesine etki edecek bütün yatırımlar öncelikle Milli EÄŸitim Bakanlığı olarak bizi memnun eder. Personel alımı ÅŸimdiye kadar en çok Milli EÄŸitim Bakanlığı'nda olmuÅŸtur.?





    Öğretmenlerin 3 talebini bakan Dinçer'e iletti Yorumları