Hasköy'ün çoban kızları okullu oldu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 11-23-2012 (12:27)   Son Mesaj: 11-23-2012 (12:27)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    11-23-2012

    Hasköy'ün çoban kızları okullu oldu

    Hasköy'ün çoban kızları okullu oldu
    Hasköy'ün çoban kızları okullu oldu

    Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyünde yaşayan ve erkek kardeşleri olmadığı için çobanlık yaparak evlerinin geçimini sağlayan üç kız kardeş, eğitime kazandırıldı.

    Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyünde yaşayan ve erkek kardeşleri olmadığı için çobanlık yaparak evlerinin geçimini sağlayan üç kız kardeş, eğitime kazandırıldı. Kent merkezi ve ilçelere bağlı köylerde okula gönderilmeyen kız çocuklarının tespiti için çalışma başlatan Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen ve idarecilerden oluşan ekiplerle köy köy, kapı kapı gezerek kızları eğitime kazandırıyor.

    Çalışmalar kapsamında, Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyüne giden öğretmenler, misafir oldukları evlerde aileleri ikna etmeye çalışıyor.

    Koğuktaş köyünde erkek kardeşleri olmadığı için çobanlık yaparak evlerinin geçimini sağlayan Emine (14), Zeynep (18) ve Elif Şengel'in (19) ailesi ile görüşen öğretmenler, aileyi ikna ederek çocukları okula kaydettirdi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız çocuklarının okullaştırılması için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, 'Alo 147' telefon hattına gelen ihbarlar ve vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda okula gönderilmeyen kız çocuklarının eğitime kazandırılmasını sağladıklarını söyledi.
    Koğuktaş köyünde yaşayan bir vatandaşın kızlarını okula göndermediği yönünde kendilerine bilgi ulaşması üzerine öğretmenlerin köye gittiğini anlatan Tatlı, aileyi ikna eden öğretmenlerin, kız kardeşlerden birini Hasköy Kız Teknik Meslek Lisesi'ne, yaşları büyük diğer iki kardeşi de İmam Hatip Açıköğretim Lisesi'ne kaydettirdiğini dile getirdi.

    Tatlı, kız çocuklarının okula kazandırılması için gece gündüz demeden çalıştıklarına değinerek, ''Kız çocuklarının okulla kazandırılması için devletin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Bu doğrultuda sadece kurduğumuz ekip değil kentte görevli 5 bin öğretmenimiz kız çocukları için seferber olmuş'' dedi.
    İmam Hatip Açıköğretim Lisesi'ne kaydı yapılan Zeynep Şengel ise kız kardeşi Elif ile açıköğretim lisesine kayıt yaptırmanın ve eğitimlerine devam etmenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

    Erkek kardeşi olmadığı için kız kardeşleriyle çobanlık yaptıklarını. bu nedenle de okulu bırakmak zorunda kaldıklarını bildiren Şengel, ''Ayrıca evimizdeki işleri de yapıp tarlada çalışıyoruz. Okumayı çok istedim, ancak evimizin geçimini sağlamak için okulu bırakmak zorunda kaldım. Bir kız kardeşim hala dağda hayvanlarımızı otlatıyor. Bu konuda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra kız kardeşlerimle okula devam edeceğim'' diye konuştu.

    Hasköy Kız Teknik Meslek Lisesi'nde okula başlayan Emine Şengel de maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu yarıda bırakmak zorunda kaldığına değinerek, liseyi bitirdikten sonra iyi bir meslek sahibi olmak istediğini vurguladı.





    Hasköy'ün çoban kızları okullu oldu Yorumları