Emekli hemşireden Van'a 21 derslikli okul   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 11-23-2012 (12:28)   Son Mesaj: 11-23-2012 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    11-23-2012

    Emekli hemşireden Van'a 21 derslikli okul

    Emekli hemşireden Van'a 21 derslikli okul
    Emekli hemşireden Van'a 21 derslikli okul

    Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerde ağır hasar alan okulun yerine, emekli hemşire İfakat Yavuz'un bağışıyla 21 derslikli okul yaptırıldı.

    Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerde ağır hasar alan okulun yerine, emekli hemşire İfakat Yavuz'un bağışıyla 21 derslikli okul yaptırıldı. Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerde ağır hasar gören İkinisan İlköğretim Okulu yıkılarak yerine emekli hemşire İfakat Yavuz'un Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağışladığı bir milyon lira ile 21 derslikli TEV İfakat Yavuz İlk ve Orta Okulu inşa edildi.

    Okulun yapımının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle açılışı yapılan okulda bin 700 öğrenciye eğitim verileceği belirtildi.

    Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 2011 yılının kent için sıkıntılarla dolu bir yıl olduğunu, yaşanan iki büyük depremle maddi ve manevi kayıpların olduğunu söyledi.

    Karaloğlu, Türkiye'de 75 milyon insanın yardım için Van'a koştuğunu anımsatarak, insanların Van'ın tekrar ayağa kalkması ve yaralarının sarılması için adeta seferber olduğunu kaydetti.

    Bu kişiler ve kurumlar arasında TEV ile İfakat Yavuz'un da bulunduğunu anlatan Karaloğlu, şöyle konuştu:

    ''Depremden sonra okulumuz kullanılamaz hale gelmişti. İfakat hanım, okul çağında iken okul imkanı, okuma imkanı bulamamış. Ama azmini kaybetmemiş ve 19 yaşından sonra okulları dışarıdan bitirerek hemşire olmuş, vatanına, insanına hizmet etmiş. Emekli olduktan sonra 'Ben bir okul yaptırsam ve okulun bahçesinde çocuklar oynasa' hayalini kurmuş bir büyüğümüz, annemiz ve bir hanımefendi. Bugün yaptırdığınız okulun bahçesinde bin 700 öğrenci cıvıl cıvıl oynuyor, okuyor ve İnşallah her biri sizin yolunuzda, şehirlerine ve ülkelerine hizmet etmek üzere burada yetiştiriliyorlar.

    İfakat hanım daha önce hiç Van'a gelmemişti. Ama bu ülkenin kardeşlik hukukuna binaen bu okulu Van'da yaptırdı. Yoksa memleketi Trabzon'da veya yaşadığı İstanbul'da da yaptırabilirdi. Bu toplumun kardeşliği, birliği, beraberliği ve dayanışma duygusu İfakat hanımı ve TEV'i Van'a getirdi.''

    Okul yapımında kendisine destek olan kurumlara teşekkür eden emekli hemşire İfakat Yavuz ise okul yaşadığı köyle olmadığı için geç yaşlarda eğitim hayatıyla tanıştığını bildirerek, ''Benden şifa bekleyen hastalarım sayesinde biriktirdiğim para bugünler içindi. Ben çok zor okudum. Dışarıdan okuyarak eğitime devam ettim'' dedi.

    Konuşmalar sonrası Vali Karaloğlu, İfakat Yavuz ile TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş'a plaket verdi.

    Daha sonra okulun açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu ve katılımcılar okulu gezerek dersliklerde incelemelerde bulundu.

    Öğrencilerle sohbet eden Karaloğlu ve emekli hemşire Yavuz, öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri dağıttı.

    Açılışa TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, Vali yardımcıları Zafer Coşkun ve Mehmet Yüzer, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.





    Emekli hemşireden Van'a 21 derslikli okul Yorumları