ALES sonbahar dönemi giriş belgeleri internette   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 11-05-2012 (01:02)   Son Mesaj: 11-05-2012 (01:02)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    11-05-2012

    ALES sonbahar dönemi giriş belgeleri internette

    ALES sonbahar dönemi giriş belgeleri internette
    ALES sonbahar dönemi giriş belgeleri internette

    Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) girecek adayların, sınava giriş belgeleri internette yayınlandı.

    Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) girecek adayların, sınava giriş belgeleri internette yayınlandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 11 Kasım'da yapılacak olan 2012-ALES Sonbahar Dönemi Sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

    Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, T.C kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek.

    Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret ve benzeri bulunmamalıdır. Sınava giriş belgesinin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret ve benzeri bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. Adayların sınava girecekleri binaları sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak.

    Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe ya da Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

    Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olması, adayın güncel bir fotoğrafının ve TC kimlik numarasının bulunması, pasaportun süresi geçerli olması gerekiyor. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

    İstanbullulara uyarı

    Bu arada, İstanbul'da sınava girecek adayların, sınav binalarına zamanında ulaşmalarında, 11 Kasım'da yapılacak Avrasya Maratonu nedeniyle şehir içinde yapılacak ulaşım durumunu, güzergah değişiklikleri ve trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurmaları uyarısı yapıldı.

    Kaynak: AA





    ALES sonbahar dönemi giriş belgeleri internette Yorumları