Sınav odaklı müfredat kalkacak   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 10-31-2012 (03:43)   Son Mesaj: 10-31-2012 (03:43)    Cevap: 0    Gösterim: 404  

    10-31-2012

    Sınav odaklı müfredat kalkacak

    Sınav odaklı müfredat kalkacak
    Sınav odaklı müfredat kalkacak

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul türlerinin azaltıldığı ve sınav odaklı olmayan müfredat dönüşüm programını aralık ayının sonuna kadar tamamlayacak.

    Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), okul türlerinin azaltıldığı ve sınav odaklı olmayan müfredat dönüşüm programını aralık ayının sonuna kadar tamamlayacak. 28445 Sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de Yayımlanan 2013 Yılı Programı'nınÂ*''EÄŸitim Sistemi'nin GeliÅŸtirilmesi'' bölümünde düşünme, algılama ve problem çözme yeteneÄŸi geliÅŸmiÅŸ, yeni fikirlere açık, özgüven ve sorumluluk duygusuna sahip, demokratik deÄŸerleri ve milli kültürü özümsemiÅŸ, farklı kültürleri yorumlayabilen, paylaşıma ve iletiÅŸime açık, sanat ve estetik duyguları güçlü, bilgi toplumu gereklerini haiz bireyler yetiÅŸtirmenin amaçlandığı belirtildi.

    MEB, aralık ayı sonuna kadar müfredat dönüşüm programını tamamlayacak.

    Genel ortaöğretim ve mesleki ve teknik orta öğretim, okul türü yerine program çeşitliliğine göre yeniden yapılandırılacak.

    Kaynak: AA





    Sınav odaklı müfredat kalkacak Yorumları