Bu çocuklar çaÄŸ açıp kapatacaklar   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 10-24-2012 (16:09)   Son Mesaj: 10-24-2012 (16:09)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    10-24-2012

    Bu çocuklar çağ açıp kapatacaklar

    Bu çocuklar çağ açıp kapatacaklar
    Bu çocuklar çağ açıp kapatacaklar

    Karabük Üniversitesi, bünyesindeki üstün yetenekliler merkezinde yaşları 9 ile 13 arasında olan 50 öğrenci, profesörlerden ücretsiz eğitim alıyor.

    Karabük Üniversitesi, bünyesindeki üstün yetenekliler merkezinde yaşları 9 ile 13 arasında olan 50 öğrenci, profesörlerden ücretsiz eğitim alıyor. 9 ile 13 arasında olan 50 üstün yetenekli çocuğa üstün yetenekliler merkezinde profesörler tarafından ücretsiz eğitim veriliyor.

    Karabük Üniversitesi'nde 2010 yılında tarihi bir çalışmaya imza atıldı. Çalışma kapsamında Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜYEM) kuruldu. Merkezde 2011'dan bu yana il ve çevre ilçelerdeki ilköğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 10 bin öğrencinin tanılaması yapıldı.

    Tanılama sonucu üstün yetenekli olduğu düşünülen 50 öğrenci merkezde eğitime alındı. 'Çağ açıp çağ kapatacak' yeteneğe sahip öğrenciler, haftada üç gün ücretsiz olarak profesörlerden, yardımcı doçent ve diğer akademisyenlerden eğitim görüyor. 9-13 yaş aralığında olan öğrenciler, okulun laboratuvarları ve diğer imkanlarını kullanıyor.

    Karabük Ãœniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal,Â*Åžu anda üniversitelerinde üstün yetenekliler için eÄŸitim verdiklerini, ancak bu konularda yer sıkıntısı ve yasal problemlerle karşılaÅŸtıklarını ifade ederek, KÃœYEM'in üstün yeteneklilere hizmet veren diÄŸer kuruluÅŸlardan farklı olarak sadece fen ve matematiÄŸi yetenek alanı olarak almadığını, sanat, spor, dil ve sosyal bilimler gibi bireysel yeteneÄŸin tüm alanlarında hizmet verdiÄŸini vurguladı.

    Bu arada yapılan araştırmalara göre, Türkiye nüfusunun yüzde 95'ini normal, yüzde 3'ünü düşük, yüzde 2'sini de üstün yetenekli bireyler oluşturuyor.

    Kaynak: AA





    Bu çocuklar çağ açıp kapatacaklar Yorumları