Bakanlıktan Pardus'a vize çıktı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 10-24-2012 (16:13)   Son Mesaj: 10-24-2012 (16:13)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    10-24-2012

    Bakanlıktan Pardus'a vize çıktı

    Bakanlıktan Pardus'a vize çıktı
    Bakanlıktan Pardus'a vize çıktı

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatih Projesi'nde yerli işletim sistemi Pardus'un kullanılacağını belirtti, projeye ilişkin detayları açıkladı.

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatih Projesi'nde yerli işletim sistemi Pardus'un kullanılacağını belirtti, projeye ilişkin detayları açıkladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, ana uygulamaya gelindiğinde 10 milyonun üzerinde tabletin dağıtılacağını, daha sonra da her yıl 2 milyon öğrenciye tablet dağıtılacağını dile getirdi.

    Nihat Ergün, TÜBİTAK'ın geliştirdiği Pardus yerli işletim sisteminin de bu bilgisayarlarda kullanılacağını bildirerek, ''Fatih Projesi'ni Pardus'la buluşturacağız" diye konuştu.

    Neden 3G ve fotoğraf özelliği yok?

    Bakan Ergün, tabletlerde 3G'nin olmayacağını ve tabletlerin fotoğraf da çekemeyeceğini dile getirerek, ''Ben 3G olsun diye düşündüm. Ama Milli Eğitim Bakanlığı fotoğraf çekmesini ve 3G'li olmasını, ders amacıyla kullanılacağı için uygun görmedi'' dedi.





    Bakanlıktan Pardus'a vize çıktı Yorumları