Kitap okuyarak çocuklarına örnek olacaklar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-24-2012 (16:11)   Son Mesaj: 10-24-2012 (16:11)    Cevap: 0    Gösterim: 416  

    10-24-2012

    Kitap okuyarak çocuklarına örnek olacaklar

    Kitap okuyarak çocuklarına örnek olacaklar
    Kitap okuyarak çocuklarına örnek olacaklar

    Kars Özel Sultan Alparslan Koleji'nde öğrenci velileri, kitap okuyarak çocuklarına örnek olacak.

    Kars Özel Sultan Alparslan Koleji'nde öğrenci velileri, kitap okuyarak çocuklarına örnek olacak. Kolej Rehber Öğretmeni Hacer Çelik, velilerin boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirip yavrularının kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olacaklarını söyledi. Çelik, kampanyaya ilginin beklentinin üzerinde olduğunu söyledi.

    Kars Özel Sultan Alparslan Koleji Rehber Öğretmeni Hacer Çelik, projeye başlarken, önce velilere, Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın 'Aile Okulu' adlı kitabını okumalarını önerdiklerini ifade ederek, "Bu kampanya, okulumuzda ilk defa uygulanıyor. Bu çerçevede, 17 Kasım'a kadar bu kitabı okuyacak olan velilerimiz, 17 Kasım 2012 Cumartesi günü kitap değerlendirme sınavına katılarak çeşitli hediyeler de kazanacaklar." dedi.

    Burada amaçlarının, aile bireylerini kitap okumaya yönlendirirken öğrencilerine örnek teşkil etmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Çelik, "Kitap okuma, düşünceleri olgunlaştırır. Okuma, düşünceyi besleyen, geliştiren ve çabuklaştıran ana kaynaklardan biridir. Kitap okuma bizi 'bir bilen" yapar. Bilgi dağarcığımızı ve kelime hazinemizi zenginleştirir. Anlama gücümüzü ve konuşma yeteneğimizi kuvvetlendirir. Genel kültürümüzü artırır. Etkin ve etkili bir insan olmanın yollarını açar. Dünyaya bakış açımızı değiştirir. Toplumsal ilişkilerimizin kalitesini artırır. Okul hayatındaki başarıları pekiştirir. Okumak haz duymaya, zihnimizi süslemeye, karar verme yeteneklerimizi geliştirmeye yarar. İnsanı olgunlaştırır, erdemli kılar." diye konuştu.

    Kaynak: CİHAN





    Kitap okuyarak çocuklarına örnek olacaklar Yorumları