Depremin yaraları eÄŸitimle sarılıyor   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 10-24-2012 (16:11)   Son Mesaj: 10-24-2012 (16:11)    Cevap: 0    Gösterim: 337  

    10-24-2012

    Depremin yaraları eğitimle sarılıyor

    Depremin yaraları eğitimle sarılıyor
    Depremin yaraları eğitimle sarılıyor

    Van'da yaşanan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Gonca Dergisi ve Kimse Yok Mu Derneği'nin işbirliği ile başlatılan Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun" kampanyası ile bir yeni okul eğitime başladı.

    Van'da yaşanan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Gonca Dergisi ve Kimse Yok Mu Derneği'nin işbirliği ile başlatılan Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun" kampanyası ile bir yeni okul eğitime başladı. Hem maddi hem de manevi olarak onarılması güç yıkımların yaşandığı depremlerin sonrasındaki toparlanma süreci sancılı ve zor oluyor. Enkazların arasından tekrar doğrulmak ve ayağa kalkmak zor iş. Ve bunu tek başına yapabilmek neredeyse imkânsız. Gonca Dergisi ve Kimse Yok Mu Derneği de geçen yıl yaşanan Van depreminin ardından 'Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun' kampanyasını başlatarak bölgedeki eğitim-öğretim faaliyetlerinin normalleşmesine katkıda bulunmayı amaçlamıştı. Van'ın Muradiye ilçesinde yapımı tamamlanan ve dün itibariyle eğitim öğretime başlayan Gonca Dergisi Kardeşlik Ortaokulu ile de bu amaca ulaşılmış oldu. 140 bin kumbaradan toplanan 700 bin lirayla yapılan okulun derslik sayısı yedi. Yapımı sırasında hiçbir masraftan kaçınılmayan okulun açılış törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, Kaynak Kültür Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş ve çok sayıda davetli katıldı.

    "Bu okul yüreğimizi ısıtıyor"

    Vali Münir Karaloğlu, yaptığı açılış konuşmasında depremin ardından 74 hayırsever ile okul inşa protokolü yaptıklarını ve bunların bir kısmının tamamlanarak eğitime açıldığını söylerken sözlerine şöyle devam etti: "Minik yüreklere yayın yapan Gonca Dergisi de Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte okul için kampanya başlattı. Van'a birçok hayırsever tarafından okul yapıldı ama inanın içinde en sevimli olan, yüreğimizi en çok ısıtan bu okul oldu. Çünkü bu okulun harcında, temelinde Türkiye ve bazı dış ülkelerdeki binlerce çocuğun 50 kuruşu, 1 lirası ve minik yürekleri var. Umarım bu okul Türkiye'deki kardeşliğin güçlenmesine vesile olur."
    Vali Karaloğlu, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu ve Gonca Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş'a günün anısına plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından okulu gezen Karaloğlu, yine minik çocukların biriktirdiği paralarla alınan kırtasiye malzemelerini ve çantaları öğrencilere dağıttı.

    Â*





    Depremin yaraları eğitimle sarılıyor Yorumları