'Güneydoğu'daki çocukları eğitmezsek dağda eğitilirler'   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 10-16-2012 (05:02)   Son Mesaj: 10-16-2012 (05:02)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    10-16-2012

    'Güneydoğu'daki çocukları eğitmezsek dağda eğitilirler'

    'Güneydoğu'daki çocukları eğitmezsek dağda eğitilirler'
    'Güneydoğu'daki çocukları eğitmezsek dağda eğitilirler'

    İlahiyatçı Tahir Yıldız, Güneydoğu Anadolu'da 120 bin çocuğun eğitimden geçirildiğini belirterek, " Eğer biz onları eğitmezsek dağda eğitim görürler."

    İlahiyatçı Tahir Yıldız, Güneydoğu Anadolu'da 120 bin çocuğun eğitimden geçirildiğini belirterek, " Eğer biz onları eğitmezsek dağda eğitim görürler." Kozan Belediyesi, Işık Dershaneleri ve Özel Burç Okulları işbirliğinde Belediye Sinemasında İlahiyatçı Tahir Yıldız tarafından bir konferans verildi.

    Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yaptı. Konferans verecek olan Tahir Yıldız'ın askerlik arkadaşı olduğunu ifade eden Özgan ?Tahir hocam benim askerlik arkadaşımdır. Kendisinin çok farklı bir üslubu var, inşallah hepimiz istifade ederiz. Ayrıca Kozan'da bu yıl eğitime başlayan Burç Okulları'nın açılmasında büyük emek sarf eden Fatma ve Mustafa Tutar'a ve Nazım Söyler'e teşekkür ediyorum. Bu yıl sadece ilköğretim olarak eğitime başlayan okulun ileriki yıllarda orta ve lise kısmının da açılmasını temenni ediyorum. Günümüz dünyasında en önemli Türk İslam projesi bu okullardır. Bu okulları sayesinde dünyanın birçok ülkesinde insanlar Türkçe öğreniyor. Bizler inşallah bu okullarımızı en iyi şekilde yaşatacağız? dedi.

    İnsanların Dünya'ya gelmesinin çok önemli bir nedeninin olduğunu vurgulayan ilahiyatçı Tahir Yıldız; ?Benimde bugün buraya gelmeme ve sizlerle sohbet etmeme vesile olan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 30 yıl boyunca Çin'den tutun Almanya'ya kadar yurt dışında insanlara İslamiyeti anlatmaya çalıştım. Bugün toplanmamızın en büyük amacı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in davetlisi olarak bir araya geldik? diye konuştu.

    Peygamber Efendimize edilen her dua ve salavatın insanlara on katı geri döneceğini bildiren İlahiyatçı Yıldız; ?Peygamber Efendimiz'e tüm İslam alemi adına teşekkür ediyoruz. Çünkü bizlere insanlığı o öğretti. Bizler salavat getirerek Efendimiz'e(sav) kendisinin yolunu takip edeceğimize dair söz veriyoruz. Bizler Peygamberin dediğini yapmadıktan sonra Müslümanlığın ne anlamı kalır ki? Salavat getirmek adeta bir sihirli söz gibidir ve açamayacağı kapı yoktur. Çocuklarınıza namaz kılmayı ve Kur'an-ı sevdirin. Bugün bizler Güneydoğu'da 120 bin çocuğumuzu eğitiyoruz. Eğer biz onları eğitmezsek dağda eğitim görürler? dedi.
    Farklı anlatımı ile salonu dolduran vatandaşları sık sık güldüren Yıldız'a program sonunda, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

    Kaynak: CİHAN





    'Güneydoğu'daki çocukları eğitmezsek dağda eğitilirler' Yorumları