Önder'den İmam Hatiplerle ilgili açıklama   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 10-10-2012 (05:10)   Son Mesaj: 10-10-2012 (05:10)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    10-10-2012

    Önder'den İmam Hatiplerle ilgili açıklama

    Önder'den İmam Hatiplerle ilgili açıklama
    Önder'den İmam Hatiplerle ilgili açıklama

    Son günlerde İmam Hatip ortaokullarından bazılarının kapatılabileceği yönünde kamuoyunda oluşan tereddütler üzerine Önder, bir açıklama yaptı:

    Son günlerde İmam Hatip ortaokullarından bazılarının kapatılabileceği yönünde kamuoyunda oluşan tereddütler üzerine Önder, bir açıklama yaptı: ÖNDER - İmam -Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Her şeyden önce İmam-Hatip ortaokullarına kayıtlarda Önder'in ve birçok sivil toplum kuruluşunun uyarılarına rağmen e-okul kayıt sistemi üzerinden kayıt alınmaması ve kayıtların dilekçe ile başvuru esasına bağlanması birçok sıkıntılar ve güçlükler doğurmuştur. Okul planlamalarının mahalli ihtiyaçlar ve gerçekler göz önünde bulundurulmadan yapılmış olması ve bazı okulların gerek uzak olması gerekse fiziki şartlarının yetersiz olması kayıtları olumsuz yönde etkilemiştir. Bazı İmam Hatip okullarının başta öngörülenin zıddına bağımsız binalarda olmamasına rağmen halkımızın okullara göstermiş olduğu teveccüh takdire şayandır. Bu noktada bütün olumsuz şartlara rağmen 1.141 İmam-Hatip ortaokulundan hiçbirinin başvurusuz kalmadığı gerçeğini bir kez daha hatırlatmakta fayda vardır.

    15 yıla yakın zamandır mağduriyet yaşayan İmam-Hatip ortaokullarımız yeniden eski hüviyetine kavuşurken onları her bakımdan destekleyen halkımızın okullarına sahip çıkacağına olan inancımız tamdır. Öyle ümit ediyoruz ki milletimizin imkânlarıyla vücuda getirilen okullarımızın her biri birer yıldız okul olacaktır. Türkiye sathına yayılmış 300'e yakın mezun derneğimiz, okul aile birliklerimiz, fedakâr öğretmenlerimiz ve saygıdeğer idarecilerimiz topyekûn okullarımızın cazibe yuvası olması için mücadele etmektedirler. Bu bağlamda modern Türkiye'nin beşeri kalkınmasında ve gelecek ufkunda önemli yeri olan İmam-Hatip okullarına ilişkin temel politikalar ve stratejiler geliştirirken kamuoyu hassasiyetlerinin dikkate alınması gereği açıktır.





    Önder'den İmam Hatiplerle ilgili açıklama Yorumları