Meslek odalarinda danişikli (dövüş)rantiye dönemi!..   Konuyu açan: gerilla   İlk Mesaj: 09-23-2012 (00:16)   Son Mesaj: 09-23-2012 (00:16)    Cevap: 0    Gösterim: 608  

    09-23-2012

    Meslek odalarinda danişikli (dövüş)rantiye dönemi!..

    Meslek odalarinda danişikli (dövüş)rantiye dönemi!..
    MESLEK ODALARINDA DANIŞIKLI (DÖVÜŞ)RANTİYE DÖNEMİ!..


    Şehir Plancıları odasının son dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesine açtığı imarla ilgili 100’ lerce davayı incelediğim de, dava konularının eften püften kent geneli ve bütününü etkilemeyen içerikte ve ölçekte projeler olduğu izlenimini aldım. Peki, ya gerçekten açılması gereken önemde ama açılmayan davalar ve belediye meclis kararları içine sıkıştırılan imar oyunları? Planlama faciaları…!



    Öncelikle şunu söyleyelim, imarla ilgili hangi konular için, açılması gereken davalar menü olarak yönetim kurulu üyelerine 12 puntalık menüler halinde sunuluyor. Sadece bilgi veriliyor. Gökten zembille inerek,cımbızla seçilen dava konuları sadece yönetim kurulu üyelerinin imzasına açılıyor. İmzayı atanlar da oluyor. Atmayanda…



    Günümüzüm post modernist söylemiyle oluşturulan "iletişimsel araçsalcılık", akılcılık yaklaşımının sivil toplum örgütlerini getirdiği nokta; işte tam da böyle birşey.



    Yani siz 100’ lerce (çok sayıda!) dava açıp biranda Melih Gökçek karşıtı gibi görünseniz de, ya dava açmayı unuttuğunuz ve gerçekten gözünüzden kaçan! konular? Yanlış olta ucu kulanıldığı için oltaya gelmeyen deve dişli büyük balıklar...(büyük işler).



    Gizli bir el ve “üstün akıl” her şeyi denetliyor.



    Hem onun karşıtısın ama aslında onunlasın.



    Olan Ankara kentine oluyor.



    Anlayana…Oda üyelerine.



    Tahir ÇALGÜNER



    Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi




    Meslek odalarinda danişikli (dövüş)rantiye dönemi!.. Yorumları