'Çöp'teki defterler öğrencilerin yüzünü güldürdü   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-21-2012 (02:19)   Son Mesaj: 09-21-2012 (02:19)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    09-21-2012

    'Çöp'teki defterler öğrencilerin yüzünü güldürdü

    'Çöp'teki defterler öğrencilerin yüzünü güldürdü
    'Çöp'teki defterler öğrencilerin yüzünü güldürdü

    Esenler Belediyesi'nin kurduğu geri dönüşümü tesisinde elde edilen gelirle satın alınan defterler, ilçedeki ilköğretim öğrencilerine dağıtıldı.

    Esenler Belediyesi'nin kurduğu geri dönüşümü tesisinde elde edilen gelirle satın alınan defterler, ilçedeki ilköğretim öğrencilerine dağıtıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencilere geri dönüşümden elde edilen defterleri dağıttı.

    Esenler Belediyesi'nin geri dönüşümden elde ettiği gelirle satın alınan 400 bin defter, Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda törenle öğrencilere dağıtılmaya başlandı. Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, davetliler ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

    Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ile üniversite dönemlerinden gelen 30 yılı aşkın arkadaşlıkları olduğunu söyledi. Kendisini dinleyen öğrencilere seslenen Bakan Ergün, onların da 30 yılı aşkın sürecek arkadaşlıklar yapmalarını istedi.

    Belediyenin atık maddelerin dönüşümü ile ilgili projesine değinen Bakan Ergün, geçmişte Türkiye'nin sorunu olan atık maddelerin artık gelişen teknoloji ve sanayi sayesinde problem olmaktan çıktığını ifade etti. Geçmişte bazı çevrelerde ‘Bizim insanımız atıkları ayırmaz' anlayışının hakim olduğunu aktaran Bakan Ergün, bugün bunun doğru olmadığının net bir şekilde ortaya çıktığını belirtti.

    'Büyük Türk Düşünürü ve Halk Ozanı Yunus Emre'nin ‘İlim ilim bilmektir, İlim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır' dizelerini hatırlatan Bakan Ergün, ?Kendimizi toplumumuzu, ne yaptığımızı, ne ettiğimiz bilmemiz lazım. Yanlış mı doğru mu yapıyoruz bilmek lazım. Bunları bilmezsen niye okuyorsun o zaman.? diye konutu.

    Okumanın bir sonucunun da insanların hakkını ve hukukunu korumak olması gerektiğinin altını çizen Ergün, ?O sonuçlar oraya çıkmıyorsa demek ki boşa okumuşuz. Boşa okumayacağız. Kendimiz ülkemizi toplumumuz tanıyacağız. İnsanların hakkını hukukunu koruyan işler yapacağız.? ifadesini kullandı.

    AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu da, belediyelerin sadece hizmet ettikleri ilçelerin, beldelerin kaldırım ve çöp gibi hizmetleriyle ilgilenmediğini aynı zamanda pek çok farklı alanda sosyal ve kültürel belediyecilik uygulamasıyla vatandaşa hizmet verdiğini söyledi. Esenler Belediyesi'nin projesinin de bu anlamda önemli olduğunu aktaran Babuşcu, ?Hükümetimizin kitapları okullar açıldığında kitapları sıralara koyduğu bir uygulamanın belediye ayağında, ‘defterleri de belediyemiz koysun' anlayışı içersinde bir hizmet gerçekleştiriyor.? dedi. Başka belediyelerin de ‘Kitaplar devletten, defterler belediyeden' anlayışı içinde öğrencilere defter dağıttığını belirten Babuşcu, dağıtılan defterlerin geri dönüşümden elde edilmesinin ayrıca önemli olduğunu ifade etti.

    Proje hakkında bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise, ilçede bu sene eğitim gören 87 bin öğrencinin defterlerinin geri dönüşümden sağlandığını belirtti. Defter dağıtımının hem ekonomik, hem sosyal hem de kültürel boyutu olduğunun altını çizen Göksu, ?Ekonomik boyutu defterimizi zengin yoksul ayırt etmeksizin Esenler'deki her bir çocuğumuza vermemiz. Diğer taraftan Esenler'de geri dönüşüm bir toplumsal seferberlik haline dönmüştür. 126 bin hanede Esenler kendi hanesinde dönüşümünü yapıyor. Böylece bu dönüşümle dağıttığımız defter 1 milyon 200 bin adettir. Bu sene dağıtacağımız defter 400 bin adet.? dedi.

    "GERİ DÖNÜŞÜM DEFTER PROJESİ"

    Toplanan bin 1152 ton atık kağıtla, 19 bin 584 yetişmiş ağaç, 97 bin 920 metrekare (15 futbol sahası) ormanlık alan, 395 ton metal ham madde tasarrufu sağlandı. Yine aynı kapsamda toplanan 20 bin lirdte bitkisel atıkla 20 milyar litre suyun içilebilirliği, 100 milyar litre suyu kullanılabilirliği sağlandı. Yine geri dönüşüm tesisinde toplanan bin 400 kilogram atık pil sayesinde, 56 bin metrekare toprağın kullanımı sağlandı.

    Kaynak: CİHAN





    'Çöp'teki defterler öğrencilerin yüzünü güldürdü Yorumları