Sağlık raporu alan öğrenci, müdürü yakacak   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 05-05-2012 (16:49)   Son Mesaj: 07-07-2012 (01:46)    Cevap: 1    Gösterim: 903  

    05-05-2012

    Sağlık raporu alan öğrenci, müdürü yakacak

    Sağlık raporu alan öğrenci, müdürü yakacak
    Sağlık raporu alan öğrenci, müdürü yakacak

    Üniversiteye giriş sınavına hazırlanan binlerce öğrencinin bu yıl da sağlık raporu alarak okul yerine dershanelere gitmesi Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) harekete geçirdi.

    Bakanlık, öğrencilerin okula gelişlerinin sağlanması için öğretmenleri, derslerde öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlayıcı etkinliklere de yer verilmesi için uyarıda bulundu. Öğrencileri sağlık raporu almaya teşvik eden okul idarecileri hakkında ise gerekli idari işlemlerin yapılması için il milli eğitim müdürlüklerine talimat verildi.

    Okuldaki toplu başarının, bireysel başarının en önemli hazırlayıcısı olduğu gerçeğinden hareketle öğrenci ve velilerle eğitici, nitelikli toplantılar yapılmasını da isteyen Bakanlık, sağlık raporlarına ilişkin hükümlerin yer aldığı yönetmelik maddesi hakkında da velilerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesini istedi. Öğrencilerin devamsızlık süresini uzatıcı gerçek dışı beyanlarla sağlık kuruluşlarına başvurarak rapor alma girişiminde bulunmalarının ahlaki olmayacağının da ifade edilmesini isteyen Bakanlık, bu öğrencilerin rehberlik ve yönlendirmelerinin yapılmasının gerekli görüldüğünü bildirdi.

    İlk ve ortaöğretimin son sınıflarında okuyan yaklaşık 2 milyona yakın öğrencinin önemli bir bölümü YGS, LYS ve SBS'ye hazırlanmak için doktor raporuna başvuruyor. Rapor alıp okula gitmeyen öğrenciler, dershanelere devam ediyor. Bu durum okullarda sınıfların boşalmasına yol açarken derse gelen öğrencilerde de motivasyon kaybına yol açıyor. Ayrıca sınıfların büyük bölümü boşaldığı için ders yapılamıyor. Geçen yıl şubat ayında bir genelge yayınlayarak YGS'ye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin sahte sağlık raporuna yönelmemesi için 25 güne kadar izinli sayılması sağlanmıştı.

    ZAMAN




    Sağlık raporu alan öğrenci, müdürü yakacak Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-07-2012, 01:46

    → Sağlık raporu alan öğrenci, müdürü yakacak


    Bence bakanlık bu konuda çok doğru bir adım atmış.
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu