Bugün de öğrenciler zehirlendi!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-04-2012 (14:53)   Son Mesaj: 07-08-2012 (20:55)    Cevap: 1    Gösterim: 758  

    05-04-2012

    Bugün de öğrenciler zehirlendi!

    Bugün de öğrenciler zehirlendi!
    Bugün de öğrenciler zehirlendi!

    İlköğretim okullarında başlatılan süt dağıtımına bugün de devam edildi. Birçok ilde süt içen öğrenciler zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

    ŞANLIURFA

    Dün tüm illerde öğrencilere dağıtılan sütler bazı öğrencileri zehirlemiş proje tüm kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. Şanlıurfa Valiliği zehirlenme vakalarına açıklık getirdi.

    Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında Türkiye genelinde dağıtılan sütler dün Şanlıurfa"da da dağıtıldığı belirtildi.açıklamanın devamında ise ""Türkiye genelinde okullarda dağıtılan "Okul Sütü Akıl Küpü" Projesi kapsamında ilimizde de dağıtımlar devam etmektedir.

    Bugün ilimizde dağıtımı yapılan sütlerden içen 29 öğrencimiz çeşitli şikâyetlerle başvurdukları hastanelerde gözlem altına alınmışlardır. Bu saat itibariyle il genelindeki hastanelerimizde gözlem altında bulunan herhangi bir öğrencimiz bulunmamaktadır.

    Hastanelerimize başvuran öğrencilerin içtiği sütlerden numuneler alınmış olup laboratuar incelemeleri yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir."" İfadelerine yer verildi.

    KÜTAHYA

    Kütahya'da eğitim gördükleri okulda dağıtılan sütü içen 19 çocuk, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

    Kütahya'da Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütü içen öğrencilerden 19'u sütü içtikten bir saat sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Bazı öğrenciler ayakta tedavi edilirken, bazıları ise Acil Servise Ünitesi Gözlem Odası'na alındı.

    Çocuklarının hastaneye kaldırıldığı haberini alan veliler ise hastaneye akın etti.

    BATMAN

    Batman"da okulda dağıtılan sütten içen 20 öğrenci zehirlendi. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi"ne kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.

    'Okul sütü' kampanyası kapsamında dağıtılan sütten öğrenciler rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Batman Gap İlköğretim Okulu'nda 9, Mevlana İlköğretim Okulu"nda 11 öğrenci içtikleri sütten zehirlendiği iddiası ile hastaneye sevk edildi. Öğrencilerin karın ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri olduğu öğrenildi. Bazı öğrencilerin yaşanan zehirlenme iddiaların ardından süt içmedikleri belirtildi.

    Batman'da 3 gün içinde 80 öğrenci, içtikleri sütten rahatsızlandıkları şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

    MARDİN

    Mardin'in Midyat ilçesinde okulda dağıtılan sütü içen 13 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Öğrenciler, hastanede tedavi altına alındı.

    Midyat İstiklal İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütten etkilenmen 13 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuğunun dağıtılan sütü içi içtikten sonra rahatsızlandığını belirten Mahmut Acar isimli vatandaş, "Çocuğumun rahatsızlandığını öğretmeninden duydum. Hemen hastaneye geldim. Çocuğumun durumu çok şükür iyi ama madem sıkıntı olacak neden süt dağıtımı durdurulmadı." diye konuştu.




    Bugün de öğrenciler zehirlendi! Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-08-2012, 20:55

    → Bugün de öğrenciler zehirlendi!


    Bu süt olayı çok oldu eğer çocuklar zehirlenecekse bırakın normal beslensinler...
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu