Türkiye ve Norveç ´eğitimde sinerji´ dedi   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 05-03-2012 (13:53)   Son Mesaj: 05-03-2012 (13:53)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    05-03-2012

    Türkiye ve Norveç ´eğitimde sinerji´ dedi

    Türkiye ve Norveç ´eğitimde sinerji´ dedi
    Türkiye ve Norveç ´eğitimde sinerji´ dedi

    Beylikdüzü Mehmet Gesoğlu İlköğretim Okulu 26 Nisan'da Norveç'ten gelen eğitim heyetini ağırladı. Türk ve Norveç Eğitim sistemleri arasındaki sinerji oluşturuldu.

    Beylikdüzü Mehmet Gesoğlu İlköğretim Okulu'ndan yapılan açıklamada "Okulumuz 26 Nisan 2012 günü Türk Eğitim Sistemini yerinde incelemek amacıyla Norveç"ten gelen eğitim heyetini ağırlamış ve kendileriyle Türk Eğitim Sistemi ve Norveç Eğitim Sistemi konusunda fikir alış verişi ve kültürel tanıtım ve bilgilendirme yapılmıştır." denildi.

    Projenin amacını aktaran okul yönetimi "Gerçekleştirilen projenin amacı başka kültürleri tanıyabilmek, başka bir ülkenin eğitim sistemini öğrenebilmek ve ülkemiz eğitimiyle arsındaki benzerlik farklılıkları görebilmek ve yabancı konukların gözüyle okulumuzun değerlendirmesini yapabilmekti. Proje ilk olarak Norveç ile kurulan bağlantı sayesinde , ilgili ülkenin Türkiye ile ilgili böyle bir çalışması olduğu tespit edilmiş ve okulumuz bu çalışmaya gönüllü olarak katılmıştır. Başkonsolosluk ve ilgili makamlarla yapılan gerekli resmi yazışmalar sonucu projemiz gerçekleştirilmiştir." dedi...

    Okul yönetiminden yapılan açıklamada "Norveç"ten gelen ve aralarında bölge müdürleri, sendika başkanları, okul müdür ve müdür yardımcıları bulunan 35 kişilik ekip 26 Nisan sabahı kaldıkları otelden alınarak okulumuza getirildi. Tanışmanın ardından ekip; okulu ve sınıfları gezmiş, müzik sınıfında ortak şarkılar söylenmiş, çok amaçlı salonda dans gösterisine katılınmış, girilen sınıflarda öğrenci öğretmenlerimizle sohbet edilmiş, görsel sanatlar dersliğinde resim yapılmıştır. Bu esnada iki farklı kültür arası kaynaşma ve farkındalık sağlanmış, bunun ardında ekibe özel olarak hazırlanan Türk yerel lezzetlerinin yer aldığı kahvaltı ikramına geçilmiştir." denildi.

    Kahvaltının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Okul Müdürü Yılmaz Yıldız"ın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda karşılıklı görüş alışverişi sağlandı, Türk eğitim sistemi Norveçli ekibe aktarıldı ve karşılıklı sorular cevaplandı. Açıklamanın devamında "Ekip okulumuzdan ayrılırken öğrencilerimiz yerel bir dans gösterisi ile kendilerini uğurlamışlardır. Proje bitiminde Norveç ekibi okulumuzdan olumlu duygularla ayrıldıklarını beklentilerinin üzerinde bir yapı ile karşılaştıklarını ve çok güçlü pozitif enerji aldıklarının belirtmişlerdir. Proje nihayetinde iki ülke arsında sürdürülebilir bir eğitim köprüsü kurulmuştur. Bu proje ile İki tarafında çok önemli katkılar sağladığına inanmakta ve okul olarak böyle bir uluslararası proje gerçekleştirerek amaçlarımızı gerçekleştirdiğimiz kanısındayız." denildi.




    Türkiye ve Norveç ´eğitimde sinerji´ dedi Yorumları