YDÜ´den 2 bin kişiye karşılıksız burs   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-25-2012 (16:49)   Son Mesaj: 08-03-2012 (01:40)    Cevap: 1    Gösterim: 484  

    04-25-2012

    YDÜ´den 2 bin kişiye karşılıksız burs

    YDÜ´den 2 bin kişiye karşılıksız burs
    YDÜ´den 2 bin kişiye karşılıksız burs

    Lefkoşa'daki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 2 bin adayın YDÜ'yü tercih etmeleri ve yerleştirilmeleri halinde yüzde yüz ve karşılıksız 10 yıllık eğitim bursu verecek.

    YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan YDÜ hastanesinde düzenlediği basın toplantısında bursla ilgili bilgi verdi.

    Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, 16 Fakültesi, 77 bölümüyle geniş bir tercih seçeneği sunulduğunu ifade ederek, LYS'de puan türü ne olursa olsun ilk 2 bin kişiye karşılıksız burs verileceğini belirtti.

    Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, YGS Sınavından ilk 2 bine giren öğrencilere lisans bursunun yanında, yüksek lisans ve doktoranın da karşılıksız burs dahilinde olduğunu belirterek, bununla birlikte öğrencilerin sosyal gereksinimlerinin de karşılanacağını söyledi.

    Sosyal gereksinimleri arasında yurtlardan faydalanma ve düzenli yemeğe kadar herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü ifade eden Hassan, öğrencilerin her hususta destekleneceğini kaydetti.

    YDÜ Rektör Yardımcısı Şenol Bektaş, ilk 2 bine giren öğrencileri ödüllendirdiklerini belirterek, benzer uygulamaların daha önce gerçekleştirildiğini, ancak ilk kez bu kadar büyük bir rol üstlendiklerini belitti.




    YDÜ´den 2 bin kişiye karşılıksız burs Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  08-03-2012, 01:40

    → YDÜ´den 2 bin kişiye karşılıksız burs


    çok güzel bi uygulama olmuş... burs alanlar dua etsinler bari
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu