Toyota´nın birinci İhlas Koleji´nden   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-25-2012 (12:49)   Son Mesaj: 04-25-2012 (12:49)    Cevap: 0    Gösterim: 423  

    04-25-2012

    Toyota´nın birinci İhlas Koleji´nden

    Toyota´nın birinci İhlas Koleji´nden
    Toyota´nın birinci İhlas Koleji´nden

    Dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından olan Toyota’nın düzenlediği yarışmanın Türkiye Birincisi İhlas Koleji öğrencisi oldu.

    Dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından olan Toyota"nın düzenlediği "Uluslararası Hayalimdeki Araba Resim Yarışması"nın Türkiye ayağında İhlas Koleji öğrencisi Ömer Faruk Aras 13-15 yaş kategorisinde Türkiye Birincisi oldu.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve Toyata"nın ortaklaşa düzenlediği Türkiye seçmelerine 67 ilden toplam 11 bin 240 çocuk katıldı. Yarışmada dereceye giren resimlerin sahiplerine ödülleri Toyata Genel Müdürlüğü"nde yapılan törenle verildi.

    Törene aynı zamanda yarışmanın ulusal jurileri olan Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Uyesi Prof. Aydın Ayan, Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Zahit Büyükişleyen, sanatçı Müjdat Gezen, gazeteci Yalvaç Ural, gazeteci Nora Romi katılırken Milli Eğitim Bakanlığı"ni temsilen Sosyal Ortaklıklar ve Projeler Grup Başkanı Şennur Çetin, Toyota Pazarlama & Satış A.Ş. CEO"su Ali Haydar Bozkurt, dereceye giren öğrenciler, velileri ve öğretmenleri de törende hazır bulundular.

    13-15 yaş kategorisinde birinci olan İhlas Koleji öğrencisi Ömer Faruk Aras birincilik ödülünü Toyota Pazarlama & Satış A.Ş. CEO"su Ali Haydar Bozkurt"un elinden aldı.

    Aras: "İleride ressam olmak istiyorum."

    Aldığı birincilikten sonra yaptığı resim hakkında konuşan Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Faruk Aras hayallerini tuale döktüğünü belirtti. İleride ressam olmak istediğini de ekleyen Aras, ailesine ve özellikle kendisini sürekli destekleyen resim öğretmeni Hüsniye Sancak"a teşekkür etti.

    Aras"ın öğretmeni Hüsniye Sancak"ta öğrencisinin son derece kabiliyetli bir genç olduğunu vurguladı. Sancak, Aras"ın kendisini iyi yetiştirmesi halinde ileride çok önemli işlere imza atabileceğini ifade etti. Sevincini babası Hüseyin Aras ile paylaşan genç ressam babasının kendisine her konuda destek olduğunu da belirtti.

    Bozkurt: "Çocuklarımızın çevre bilinci konusundaki hassasiyetini dikkate almalıyız."

    Törenin açılış konuşmasını yapan Toyota Pazarlama & Satış A.Ş. CEO"su Ali Haydar Bozkurt bu yıl ilk kez Türkiye"nin uluslararası yarışmada temsil edilecek olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çocuklarımızın gelecek hayallerinde şekillendirdikleri otomobilleri çizdiklerini belirten Bozkurt, bu resimlerin ileride tasarlanacak otomobillere ilham kaynağı olabileceğine dikkat çekti. Çocuklardaki çevre bilincine de vurgu yapan Bozkurt, "Yarışmaya katılan resimlerin büyük çoğunluğundaki ortak nokta çevrecilik vurgusuydu. Çocuklarımızın çevre bilinci konusundaki hassasiyetlerine dikkat etmeliyiz."dedi.

    Yarışmanın juri üyelerinden olan gazeteci Yalvaç Ural da yıllarca yapılan statik resimlerin ardından çocukların hayal güçlerinin serbest bırakıldığını ifade ederek, "Çocuklarımız yapmış oldukları belli kalıplardaki resimlerden kurtularak hayal güçleriyle insanlığa faydalı nasıl arabalar olabilir diye düşünmüşler ve resmetmişler." dedi.

    Yarışmanın bu yıl ilk kez düzenlediğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Ortaklıklar ve Projeler Grup Başkanı Şennur Çetin yarışmaya ilerleyen yıllarda daha yüksek katılımlar olacağına inandığını söyledi. Dereceye giren resimlerin Japonya"da Türkiye"yi temsil edeceğine dikkat çeken Çetin, tüm kalpleriyle resimlerin Japonya"da dereceye girmesini istediklerini ancak en büyük başarının orada Türkiye"yi temsil etmek olduğunu ifade etti.

    Gezen: " İçinde çocuk olan her şey güzeldir."

    Törende kısa bir konuşma yapan ünlü sanatçı Müjdat Gezen"de resimler arasında seçim yaparken çok zorlandığını çünkü içinde çocuk olan her işin çok güzel olduğuna inandığını söyledi. Bu resimlerin mutlaka değerlerini bulacağına inandığını söyleyen Gezen dereceye giren çocukları, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik etti.

    Yarışmanın jurileri arasında olan Prof. Aydın Ayan ve Prof. Zahit Büyükişleyen"de yaptıkları konuşmalarda resimde sevginin ve hayal gücünün önemine dikkat çekerek geleceğin ressamlarının bu yarışmalardan çıkabileceğini belirttiler.

    Koç: "Akademik başarıların yanı sıra sosyal aktiviteleri de destekliyoruz."

    Ömer Faruk Aras"ı almış olduğu birincilikten dolayı tebrik eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Koleji olarak çocukları hayata sadece akademik alanda değil sosyal faaliyetler boyutunda da hazırladıklarını belirtti. Spor ve sanat dallarında yıl içinde birçok ödül aldıklarına dikkat çeken Koç, öğrencilerin akademik başarıları elde etmeleri için sosyal faaliyetlere de iştirak etmelerinin çok büyük önem taşıdığını ifade etti.

    Büyük Final Japonya"da

    Toyota"nın 2004 yılından bu yana düzenlediği yarışmaya Türkiye ilk kez katılırken, 8-10, 10-12 ve 13-15 yaş kategorilerinde finale kalan toplam 15 resim Japonya"da düzenlenecek dünya finalinde Türkiye"yi temsil edecek. Toplam 80 ülkeden gelen resimlerin yarışacağı Uluslararası Hayalimdeki Araba Yarışması"nda dereceye giren 3 resmin sahipleri birer hafta Japonya tatili kazanacak. Ayrıca ilk üçe giren eserlerden biri "Başkan Toyoda" özel ödülüne layık görülecek.




    Toyota´nın birinci İhlas Koleji´nden Yorumları