Komisyon Fatih Projesi´ni inceledi   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-06-2012 (15:52)   Son Mesaj: 04-06-2012 (15:52)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    04-06-2012

    Komisyon Fatih Projesi´ni inceledi

    Komisyon Fatih Projesi´ni inceledi
    Komisyon Fatih Projesi´ni inceledi

    TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, internet teknolojisiyle ilgili uygulamaları yerinde incelemeye başladı. Komisyon ilk olarak, Fatih Projesi’nin uygulamasını yerinde gördü.

    Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, komisyonun dün (5 Nisan 2012) yoğun bir çalışma günü geçirdiği belirtilerek, sabah saatlerinden itibaren Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezi'nin ziyaret edildiği hatırlatıldı.

    Açıklamada, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar"ın başkanlığındaki TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'nun Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki temasları sırasında, Fatih Projesi ile ilgili uygulamaların komisyon üyelerine gösterildiği kaydedildi.

    Fatih Projesi'nin Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu anlatan bir tarih öğretmeninin; ''Klasik usulde, İstanbul"un fethini ilk anlattığımda öğrenciler bunu yüzde 20-30 anlıyorlardı, akıllı tahta yardımıyla anlattığımda ise anlama oranının yüzde 90"lara çıktığını gördüm'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

    Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar'ın Fatih Projesi'nin uygulamasını gördükten sonra, ''Çok etkileyici. 'Keşke bizim öğrencilik yıllarımızda da bu sistem olsaydı' diye içimden geçiyor'' ifadesine yer verilen açıklamada, bazı komisyon üyelerinin bu sistemin ne oranda zararlı elektromanyetik dalga yaydığını sorması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen proje yöneticilerinin, akıllı tahtanın bir cep telefonundan 18 kat daha düşük zararlı elektromanyetik dalga yaydığını söyledikleri aktarıldı.

    Açıklamada, komisyon üyesi milletvekillerinin bir sonraki durağının Ankara Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Aile Yaşam Merkezi olduğu; milletvekillerinin çocuklar, gençler ve yetişkinler için oluşturulan yaşam merkezindeki bilgisayar-internet odaları, kütüphane, spor salonu gibi alanları gördükleri ve yaşam merkezinin yöneticilerinden bilgi aldıkları belirtildi.




    Komisyon Fatih Projesi´ni inceledi Yorumları