Dinçer tahtaya kalkıp 4+4+4´ü anlattı VİDEO   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-06-2012 (12:49)   Son Mesaj: 04-06-2012 (12:49)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    04-06-2012

    Dinçer tahtaya kalkıp 4+4+4´ü anlattı VİDEO

    Dinçer tahtaya kalkıp 4+4+4´ü anlattı VİDEO
    Dinçer tahtaya kalkıp 4+4+4´ü anlattı VİDEO

    Milli Eğitim Bakanı Dinçer 4+4+4 eğitim sisteminin neler getireceği konusunda kafası karışık olanlar için ekranda tahtaya çıktı ve tek tek anlattı. Öğretmenliğini de gösterdi!



    Kanal D'de ekranlarında usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün'e konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 eğitim sisteminin ayrıntılarını anlattı.

    ÖĞRETMEN GİBİ TAHTADA ANLATTI

    Birand'ın sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, konuyu daha iyi anlatabilmek için tıpkı bir öğretmen gibi tahtaya çıktı, 4+4+4 eğitim sistemini anlattı. Soru cevap yöntemini kullanarak 4+4+4 eğitim sistemini anlatmaya çalışan Bakan Dinçer, yeni sistemle birlikte doğacak öğretmen açığının da kapanacağını söyledi.


    ÜST SINIR 72 AY

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 4+4+4 sistemiyle ilgili merak edilen soruları açıklarken; okula başlama yaşının alt sınır 60, üst sınır 72 ay olarak öngörüldüğünü söyledi. Bakan Dinçer, ilköğretime erken başlayan çocuklar için ilk 4 yılın programının değiştirilerek yeni bir müfredatın yapılacağını söyledi.

    KÜRTÇE İÇİN KANUNLAR MÜSAİT DEĞİL

    Kürtçe ders için kanunların şu anda müsait olmadığını söyleyen Dinçer ' Eğitimle ilgili kanuni düzenlemelerde Kürtçe'nin ders olarak okutulması mümkün değil. ' dedi. Birand ise hükümetin ufak bir düzenlemeyle Kürtçe'nin ders olarak okutulması için gerekli kanunları çıkarabileceğini söyledi. Bakan Dinçer, Birand'ın bu söylemine 'Bu bir hükümet politikasıdır. Benim yorum yapmam doğru olmaz. ' şeklinde yanıt verdi.

    DİNDAR NESİL PROJESİ DEĞİL

    Dershanelere olan ihtiyacın ortadan kaldırılacağını ifade eden Dinçer '4+4+4 eğitim sisteminin bir dindar nesil yetiştirme projesi olmadığını söyledi. '

    Beyaz Gazete




    Dinçer tahtaya kalkıp 4+4+4´ü anlattı VİDEO Yorumları