"Kardeşimin Dileği- Van"   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-05-2012 (10:51)   Son Mesaj: 04-05-2012 (10:51)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    04-05-2012

    "Kardeşimin Dileği- Van"

    "Kardeşimin Dileği- Van"
    "Kardeşimin Dileği- Van"

    Fetih Koleji Mezunlar Derneğinin organize ettiği "Kardeşimin Dileği- Van" projesi ile Van merkeze bağlı İrfan Baştuğ ilköğretim okulunda 7000 kitap kapasiteli bir kütüphane açıldı.

    35 mezunla gerçekleştirilen ziyarette Fetih Koleji mezunları proje okulu olan İrfan Baştuğ İlköğretim Okulunda üç gün boyunca öğrencilerle vakit geçirdi. Proje kapsamında öğrencilere, SBS hazırlık kitapları ve defterlerden oluşan eğitim setleri; depremden sonra büyük fedakarlıkla çalışan öğretmenlere de kitap setleri hediye edildi. Proje kapsamında mezunlarla öğrenciler arasında güzel faaliyetler gerçekleşti. Yeri geldi birlikte ders dinlendi, yeri geldi mezunlarımız boş derslerde tahtaya geçip ders anlattılar. Yeri geldiğinde de hep birlikte oyunlar da oynandı. Özellikle mezunlar ve okul öğrencileri arasında oluşan samimiyet üçüncü gün sonunda mezunlar Van'dan ayrılırken ortaya çıktı. Öğrencilerin gözyaşlarına dayanamayan mezunlarımızda gözyaşlarına boğuldu. Hüzünlü vedalaşmanın ardından mezunlarımız projenin devamı için tekrardan Van"a geleceklerini bildirmeleri öğrencileri için bir anlamda umut ve sevinç kaynağı oldu.

    Dernek ikinci kademe öğrencilerine yaptığı eğitim seti yardımının yanında birinci kademe dediğimiz 1,2,3 ve 4.sınıftaki öğrencileri de unutmadı. Geçtiğimiz yıl Kardeşimin Dileği-Mardin projesinde gerçekleştirilen projesinin aynısı uygulandı. İlkokul öğrencilerinden birer hediye istemelerini ve bunu kağıtlara resmetmeleri istendi. Toplanan bu dilekler, yerine getirilmek amacıyla dernek merkezinde kurulacak Dilek Ağacına asılacak bu zarfları mezunlar ve Fetih Kolejinin öğrencileri alarak bu dileği yerine getirmeye çalışacaklar.

    Dağıtılan Sbs hazırlık kitaplarından yapılacak deneme sınavları sonucunda en başarılı olan 10 öğrenci, kurulan FEKMED Kütüphanesinden en çok kitap okuyan 10 öğrenci ve kura ile belirlenecek 10 öğrenci de proje kapsamında ödül olarak Haziran ayında İstanbul'da ağırlanacaklar.

    Sultangazi Belediyesi, Timaş Yayınları, Damla Yayınevi ve Delta İnşaat"ın sponsor oldukları Kardeşimin Dileği-Van projesi; Van'da yaşananlardan sonra halen çadırlarda eğitim gören çocuklar ve görev yapan eğitimciler için büyük bir umut oldu. Öğretmenler yapılan projeyi takdir ettiklerini ve devamında başka kütüphanelerinde yapılmasını istediklerini söylediler.

    Van Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü de projeye desteklediler. Özellikle Türkiye'de derece yapmış kolej mezunlarının Van'a gelerek öğrencilerle vakit geçirmelerini takdir ederek yapılan çalışma ile Van'a sadece bir kütüphane değil büyük de bir umut kazandırdığını söylediler.

    Dernek başkanı Bayram İşleyen Kardeşimin Dileği adı altında bugüne kadar sağlanamayan doğu-batı arasındaki kardeşliği sağlamlaştırmak adına faaliyetler yapıldığını söyledi. Daha önce Mardin'de yaptıkları projenin ikincisini yaptıklarını ve projelerinin her yıl başka bir şehir de yapılarak artarak süreceğini söyledi.




    "Kardeşimin Dileği- Van" Yorumları