´Dikkat eksikliği öğrenciyi olumsuz etkiliyor´   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-04-2012 (13:51)   Son Mesaj: 11-03-2012 (10:49)    Cevap: 1    Gösterim: 449  

    04-04-2012

    ´Dikkat eksikliği öğrenciyi olumsuz etkiliyor´

    ´Dikkat eksikliği öğrenciyi olumsuz etkiliyor´
    ´Dikkat eksikliği öğrenciyi olumsuz etkiliyor´

    Özel Burç Çukurova İlköğretim Okulu, velileri dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu konusunda bilgilendirdi.

    "Ana-baba okulu" etkinlikleriyle velilerine eğitim hizmetleri sunan Burç Okulları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu semineri düzenledi.

    Uzman Psikiyatrist İbrahim Bilgen, "Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu toplumumuzda bilinmiyor. Bu sorun çocuklarımıza okulda başarısızlık yaşatırken, sosyal çevre ilişkilerini de olumsuz etkiliyor." dedi.

    Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu konusunda anne babaların bilgilendirildiği seminerde, erken tanı ve tedavinin önemini anlatan İbrahim Bilgen "Bu sorun bir çok insanda var ve çoğu insan rahatsızlığından habersiz. Bu konuda rahatsızlığı olan çocuklarımıza verdiğimiz ilaçları kullanarak iş başarısını artıran, sonra bize gelen anne-babalar var." diye konuştu.

    Bu tür rahatsızlıkların genellikle 7 yaşından önce başladığını ve kişinin hayatının genelini etkileyebilecek derecede önemli olabildiğini anlatan Bilgen, "Eğer ebeveynler çocuklarını dikkatli bir şekilde takip eder ve gördükleri bazı şeyleri doktorlarla zamanında paylaşırsa çocuklarının düzelmesinde çok önemli bir adımı da atmış olurlar" diye konuştu.

    Halk arasında 'hareketli çocuk zeki çocuktur', 'enerjisi fazla geliyordur, bırakın konuşsun' ve 'büyüyünce düzelir' gibi yanlış inanışlar olduğuna dikkati çeken Bilgen, konuşmasına şöyle devam etti: "Dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin ilaçlı tedavisi konusunda da çoğu ailenin kaygılı olduğunu görüyoruz. Bu tedavide kullanılan ilaçların bağımlılık yaptığı yönünde yanlış inanışlar var. Bu kesinlikle doğru değil. Bu tür yanlış inanışlar tedaviyi geciktirmekten başka bir işe yaramaz. Bu durumun tedavi edilemediği dönemler, ergenlik ve yetişkinlikte de sürer ve kişide ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu tür çocuklar, hayatlarının ileriki dönemlerinde, başarılı olamamak, sürekli iş değiştirmek zorunda kalmak ve en önemlisi alkol, uyuşturucu bağımlılığına yatkın olmak gibi süreçlerden geçebiliyor. Erken dönemlerde alınan tedbirler bu tür sıkıntılı olayların yaşanmasını engellemek açısından büyük önem taşıyor."

    Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Akıncı, seminerin açılış konuşmasında, "Velilerimize ve öğrencilerimize, yıl içinde sürekli PDR hizmeti sunarken; toplu kitap okutma, kitap sınavı, konferans ve seminerlerle anne-baba okulu kapsamında, velilerimiz için çok farklı etkinlikler yapıyoruz. Amacımız eğitimin sac ayağının biri olan anne babalarımızın, çocuklarımızın eğitiminde ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında olmaktır." ifadesini kullandı.




    ´Dikkat eksikliği öğrenciyi olumsuz etkiliyor´ Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  11-03-2012, 10:49

    → ´Dikkat eksikliği öğrenciyi olumsuz etkiliyor´


    Çocuklarda Dikkat Eksikliği konusunda Çocuk Psikiyatr Dr. Gökçe Küçükyazıcı'nın bir makalesini buldum:

    Dikkat Eksikliği, dikkatte bir eksiklikten ziyade, kişinin dikkatini istemli olarak bir işleme,özellikle zihinsel uğraş gerektiren ve kişinin ilgi alanının dışında olan konulara -ki bu öğrencilerde sıklıkla ders çalışmadır- yöneltmekte ve sürdürmekte güçlük çekmesidir.

    Dikkat eksikliği tek başına görülebildiği gibi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun bir parçası olarak da görülebilir. Okul öncesi çağlarda gözden kaçabilmekte, farkedilmesi sıklıkla okul hayatının başlamasıyla birlikte olmaktadır.

    Kaynak ve Makale Devamı: Dikkat Eksikliği | Dikkat Eksikliği Nedir? | Dikkat Eksikliği Nedir?