İstanbul Valisi´nden yurt müjdesi´   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-04-2012 (12:53)   Son Mesaj: 04-04-2012 (12:53)    Cevap: 0    Gösterim: 428  

    04-04-2012

    İstanbul Valisi´nden yurt müjdesi´

    İstanbul Valisi´nden yurt müjdesi´
    İstanbul Valisi´nden yurt müjdesi´

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında yıkılıp yeniden inşaatına başlanan Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu'nun bir yıl içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

    75 milyon liraya malolacak 3 bin 500 kişilik yurdun gelecek yıl Mayıs ayında hizmet vermesi bekleniyor. Depremde yıkılma riski taşıyan kamu binalarının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında yıkılan Atatürk Öğrenci Yurdu kompleksi, 5 blok halinde yeniden inşa ediliyor.

    110 dönümlük alan üzerinde kurulan yurdun inşaat çalışmalarını denetleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çalışmaların hızla yürütüldüğünü ve 2013 yılı Mayıs ayında tamamlanacağını belirtti. Yurt sahasını gezen ve yüklenici firma temsilcilerin çalışmalar hakkında bilgi alan Mutlu, çok nitelikli ve modern bir yurt inşa edildiğini kaydetti. Mutlu, 3 bin 500 öğrenci kapasiteli yurdun deprem riski nedeniyle yıkıldığını belirterek, "Kredi Yurtlar Kurumu'nun İstanbul'daki en büyük öğrenci yurdu. Deprem güçlendirmeleri kapsamında buradaki binaları yıktık. Yeniden inşaat başladı. İnşallah 2013 yılı Mayıs ayı itibariyle de inşaatı bitirmek suretiyle 3 bin 500 öğrenciye hizmet verecek hale gelecek." diye konuştu.

    Beş bloktan oluşan kompleksin ikisinde kız öğrenci, 3'ünde erkek öğrencilerin kalacağını ifade eden Mutlu, "Çok nitelikli bir yurt yapılıyor. Öncelikle depreme dayanıklılık konusunda hiçbir problemi olmayan, fevkalade sağlıklı, standartları yüksek bir öğrenci yurdu yapıyoruz. Mastır ve doktora öğrencilerimiz için tek odalı yerlerimiz de tamamlanacak. Dolayısıyla burada 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerimizin kalacağı fevkalade mükemmel sağlıklı bir yurt tamamlanacak. Çalışmaları yerinde gördük. Beş blokun temel çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülüyor. Sağlıklı bir çalışma diliyorum." şeklinde konuştu.

    Depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu kompleksi 75 milyon TL'ye mal olacak. 2013 Mayıs ayında teslim edilmesi planlanan yurt, 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine hizmet verecek.




    İstanbul Valisi´nden yurt müjdesi´ Yorumları