Öğretmenler odasında gizli kamera skandalı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 03-31-2012 (11:52)   Son Mesaj: 03-31-2012 (11:52)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    03-31-2012

    Öğretmenler odasında gizli kamera skandalı

    Öğretmenler odasında gizli kamera skandalı
    Öğretmenler odasında gizli kamera skandalı

    Çankaya Talatpaşa İlköğretim Okulu'nda gizli kamera ve böcek skandalı yaşandı. Öğretmenler şok olurken yerleştirdiği iddia edilen Müdüre hanım kendini savundu.

    Bayram Kaya-İzzettin Çiçek'in haberi

    Çankaya Talatpaşa İlköğretim Okulu'nun öğretmenler odasında gizli kamera ve 'böcek' şoku yaşandı.

    Öğretmenler arasında tedirginliğe sebep olan skandal, duvardaki saatin ileri saat uygulamasından dolayı ayarlanması sırasında ortaya çıktı.

    Cihazları yerleştirdiğini kabul eden okul müdiresi M.T.'nin "Hırsızlığa karşı tedbir aldım." sözleriyle kendini savunduğu öğrenildi.İleri saat uygulaması, Ankara'da bir ilköğretim okulundaki 'böcek' skandalını ortaya çıkardı.

    Öğretmenler odasında asılı duvar saatine yerleştirilen gizli kamera, ileri saat uygulamasının ardından saatin ayarlanması sırasında fark edildi.

    Bunun üzerine, emniyet aranarak ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine okula gelen polis, kameranın yanı sıra odada bir de ses kayıt cihazının olduğunu tespit etti.

    Cihazları yerleştirmekle suçlanan Okul Müdiresi M.T.'nin kendisini "Hırsızlığa karşı tedbir aldım." diye savunduğu iddia edildi.

    Çankaya Talatpaşa İlköğretim Okulu'nun öğretmenler odasında meydana gelen olay, ileri saat uygulaması ardından ortaya çıktı. Öğretmenler odasındaki saat, ileri alınmak için indirildi.

    Bu sırada, saatin içine kamera yerleştirildiği fark edildi. İsmini gizleyen bir kişi, emniyeti arayarak "Okul müdürü tarafından öğretmenler odasına gizli kamera ve ses kayıt cihazı kuruldu." şeklinde ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren polis, okula gitti.

    Okul Müdiresi M.T. ile görüşüldü ve ihbar doğrultusunda öğretmenler odasında inceleme yapılacağı bildirildi. Bunun üzerine M.T., polis ekiplerine gizli kamerayı saatin içerisine kendisinin yerleştirdiğini söyledi. Ancak ekipler, buna rağmen odada detaylı arama yapmak istediklerini belirtti.

    Saati indirip inceleyen ekipler, gizli kameranın yanı sıra ortam dinlemesi için kurulan ve 'böcek' olarak adlandırılan ses kayıt cihazını da buldu. İddialara göre, okul müdiresi, polisteki ifadesinde, "Öğretmenler odasında daha önce hırsızlık olayı oldu.

    Bunun üzerine ben de böyle bir yola başvurdum." beyanında bulundu. Ayrıca, ses kayıt cihazının odadaki en küçük fısıltıları dahi duyacak özelliğe sahip olduğu bilgisine ulaşıldı. Hukukçular, okula kurulan gizli kamera ve ses kayıt cihazının "özel hayatın gizliliği ilkesine" aykırı olduğuna dikkat çekiyor.




    Öğretmenler odasında gizli kamera skandalı Yorumları