Lise son sınıf öğrencilerine kötü haber   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-30-2012 (09:51)   Son Mesaj: 03-30-2012 (09:51)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    03-30-2012

    Lise son sınıf öğrencilerine kötü haber

    Lise son sınıf öğrencilerine kötü haber
    Lise son sınıf öğrencilerine kötü haber

    Üniversiteye giriş sınavı yaklaşırken lise son sınıf öğrencilerine veli onayıyla verilen 25 günlük izin uygulamasının bu sene uygulanmayacağına dikkat çekildi.

    20 günü özürsüz ve veli izniyle 25 gün özürlü olmak üzere toplam 45 gün devamsızlık yapabilen son sınıf lise öğrencileri bu sene sadece 20 gün devamsızlık yapabilecekler.

    Eğitimi aksatan uygulama

    Dinçer, Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik döneminde uygulanmaya başlanan ve Eski Bakan Nimet Çubukçu"nun da devam ettirdiği izin uygulamasına son verdi.

    Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, kararın gerekçesini, "Yönetmelik neyi gerektiriyorsa artık o şekilde bir uygulama yapacağız. Eğitimi aksatan uygulamalar kural haline getirilemez. İstisnai durumlar dışında artık öğrencilere fazladan izin verilmeyecek" dediler.

    Önceki yıllarda sınavlardan önce yayınlanan genelgelerde, 25 günlük ek iznin öğrencilere moral vereceğine dikkat çekiliyordu.

    (Hürriyet )




    Lise son sınıf öğrencilerine kötü haber Yorumları