Eğitim-İş 4+4+4´e karşı yarın iş bırakacak   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-26-2012 (14:53)   Son Mesaj: 03-26-2012 (14:53)    Cevap: 0    Gösterim: 343  

    03-26-2012

    Eğitim-İş 4+4+4´e karşı yarın iş bırakacak

    Eğitim-İş 4+4+4´e karşı yarın iş bırakacak
    Eğitim-İş 4+4+4´e karşı yarın iş bırakacak

    Eğitim-İş Sendikası, yarın TBMM Genel Kurulu’na gelecek olan 4+4+4 eğitim modeline karşı olduklarını göstermek için ülke çapında üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakacak.

    Eğitim-İş"ten yapılan açıklamaya göre, Sendika 27 Mart Salı günü tüm Türkiye"de iş bırakacak. Eğitim-İş, aynı gün TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaparak kesintili eğitime karşı topladıkları imzaları da Meclis Başkanlığı"na sunacak.

    4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim Yasa Teklifi, 27 Mart tarihinde, Meclis Genel Kurulu"nda görüşülecek. Yeni düzenlemenin, eğitim işkolunda örgütlü sendikalar, bilim insanları, akademisyenler ve kamuoyu tarafından yeterince tartışılmadan, Milli Eğitim Bakanlığı"nın da yok sayılarak hazırlandığını savunan Eğitim-İş, bu tasarıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını bildirdi. Sendikadan yapılan açıklamada, "Bu sebeple, daha önce de kamuoyuna duyurmuş olduğumuz karar doğrultusunda; AKP iktidarının bilimsel, demokratik, laik ve kamusal eğitimi yok sayarak gericileştirmesine ve piyasalaştırmasına karşı; geleceğimize, iş güvencemize, ülkemize ve emeğimize sahip çıkmak için üretimden gelen gücümüzü kullanarak 27 Mart tarihinde iş bırakıyoruz. Ayrıca aynı tarihte, TBMM Dikmen Kapsısı önünde saat 11:00"da, basın açıklaması yaparak Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi, Engeliler Federasyonu, Ulusal Eğitim Derneği, Müzik Eğitimcileri Derneği, Türkiye Gençlik Birliği gibi pek çok demokratik kitle örgütü ile birlikte topladığımız binlerce imzayı, TBMM Meclis Başkanlığına sunacağız" denildi.




    Eğitim-İş 4+4+4´e karşı yarın iş bırakacak Yorumları