´Akademisyen ile sanayici birbirini anlamalı´   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-22-2012 (17:52)   Son Mesaj: 03-22-2012 (17:52)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    03-22-2012

    ´Akademisyen ile sanayici birbirini anlamalı´

    ´Akademisyen ile sanayici birbirini anlamalı´
    ´Akademisyen ile sanayici birbirini anlamalı´

    Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "Enerji Verimliliği Paneli"nde enerji sektörünün önde gelen firmalarının temsilcileri ile akademisyen ve öğrenciler bir araya geldiler.

    Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu"nda düzenlenen panel öncesinde açılan sergide; Arçelik, Friterm, Viessman, Ecostar, KSB, HSK, Erensan, Tebaş, DAF, Erbay, Grundfos gibi sektörün önde gelen firmalarından bazıları, enerji verimliğinde örnek modellerini, bazıları da geleceğin teknolojisi olacak projelerini tanıttılar.

    Projeler konusunda sektör yetkililerinden bilgi alan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, açılış konuşmasında Üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine değindi.

    İstanbul Sanayi Odası"ndaki danışmanlığı ve halen bilim kurulunda görev aldığı TUBİTAK vasıtasıyla, akademisyenler ile sanayi sektörünün sorunlarını iyi bildiğini ifade eden Yüksek, yıllardır iki kesimin birbirini anlamaması neticesinde birbirlerinden uzak kaldıklarını, fakat ülkenin daha hızlı kalkınması için beklentileri ortak noktada buluşturmak gerektiğini söyledi. Sektör temsilcilerinin sunumları ile devam eden panel 2 gün sürecek...




    ´Akademisyen ile sanayici birbirini anlamalı´ Yorumları