MEB´den, iddialara yanıt   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-19-2012 (16:52)   Son Mesaj: 03-19-2012 (16:52)    Cevap: 0    Gösterim: 343  

    03-19-2012

    MEB´den, iddialara yanıt

    MEB´den, iddialara yanıt
    MEB´den, iddialara yanıt

    Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Bitlis Ahlat Çok Programlı Lisesi’nde deprem ve yangın tatbikatı sırasında yaralanan Onur Zeki Akgün'ün hayatını kaybetmesi üzerine çıkan haberlere cevap geldi.

    Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Bitlis Ahlat Çok Programlı Lisesi"nde deprem ve yangın tatbikatı sırasında yaralanan Onur Zeki Akgün'ün hayatını kaybetmesi üzerine, basında "Öğretmenler tayinle kurtuldu" şeklinde yer alan haberlere "Okul müdürü ve öğretmenlerin açığa alındığı, yargılama sürecinin ise devam ettiğini" hatırlatarak yanıt verdi.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, olayın ardından başlatılan soruşturmada, olayın meydana gelmesinde ihmalleri tespit edilen Okul Müdürü H. E., Müdür Yardımcısı S. A. ve Metal Öğretmeni R. Y. açığa alındığı hatırlatıldı.

    Açıklamada, Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okula aynı gün İl Eğitim Denetmenleri gönderilerek inceleme-soruşturma işleminin başlatıldığı belirtildi. Yapılan disiplin soruşturması sonucunda olayda ihmalleri görülen Okul Müdürü H. E., Müdür Baş Yardımcısı M. N. D., Okul Sivil Savunma Amiri Elektrik Teknik Öğretmeni C. S., Metal Öğretmeni R. Y. ve Müdür Yardımcısı S. A."nın disiplin cezalarıyla cezalandırıldığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

    "Disiplin soruşturması sonucuna göre, idari yönden de Okul Müdürü H. E. Güroymak Kız Meslek Lisesine, Müdür Baş Yardımcısı M. N. D., Müdür Yardımcısı olarak Ahlat Yeniköprü İlköğretim Okuluna, Müdür Yardımcısı S. A. yöneticilik görevi üzerinden alınıp öğretmen olarak Adilcevaz Lisesi'ne ataması yapılarak görev yerleri değiştirilmiş, bu sorumlular hakkında adli yönden yargılanma izni verilmiştir. Olayla ilgili olarak adli yargılama süreci devam etmektedir."




    MEB´den, iddialara yanıt Yorumları