Bağcılarda, her okula bir yazar gidiyor   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 03-12-2012 (15:53)   Son Mesaj: 03-12-2012 (15:53)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    03-12-2012

    Bağcılarda, her okula bir yazar gidiyor

    Bağcılarda, her okula bir yazar gidiyor
    Bağcılarda, her okula bir yazar gidiyor

    Her Okula Bir Yazar’ projesi dahilinde, Bağcılar Gaspıralı İsmail İlköğretim Okulu’nun mart ayı yazar konuğu ise Nehir Aydın Gökduman’dı.

    Bağcılardaki İlçe Milli Eğitim AR-GE Birimi, "Her Okula Bir Yazar" projesi kapsamında bir çalışma başlattı. Okullarda kitap okuma bilincini geliştirme, okuma alışkanlığı edindirme, öğrencileri okudukları kitapların yazarlarıyla buluşturarak, aradaki diyalogu güçlendirme ve tüm bunları yaparken öğrenciyi doğru yönlendirmeyi hedefleyen Ar-GE birimi proje dahilinde 100 yazarla görüştü. Yazarlar proje hakkında bilgilendirilerek okullara davet edildi.

    "Her Okula Bir Yazar Projesi" 2011-2012 eğitim öğretim yılını kapsayan projede şubat ayı itibariyle; Yusuf Dursun, Bestami YAZGAN, Doğan Cüceloğlu, Ekrem Kaftan, Çağrı Cebeci, Yavuz Bülent Bakiler, Filiz Özden, Filiz Güner okullarda öğrencilerle buluştu.

    Mart ayı içerisinde; Yavuz Bahadıroğlu, Sibel Eraslan, Ali Ural, Ali Erkan Kavaklı, Melike Gündüz, Melek Çe, Mevlana idris, Yalvaç Ural, Mehmet Niyazi Özdemir, Sevinç Çokum, Fatih Erdoğan, Demirhan Kadıoğlu, Sait Türkoğlu, Şerif Aydemir, Bahattin Karakoç, Sadık Yalçınuçanlar, Yusuf Çağlar, Orhan Bilir, okullara konuk olacak yazarlardan bir kısmı.

    Bağcılardaki 80 okulda yürütülen "Her Okula Bir Yazar" etkinliğiyle erdemli kültürlü, değerlerine sahip çıkan, eğitimli genç kuşakların oluşumuna katkı hedefleniyor. Proje, 2012 öğretim yılının kapanışına kadar sürecek.

    Her Okula Bir Yazar" projesi dahilinde, Bağcılar Gaspıralı İsmail İlköğretim Okulu"nun mart ayı yazar konuğu ise Nehir Aydın Gökduman"dı. Program Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul"un konuşmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Şube Müdürü Aziz Erdoğan, Okul Müdürü Ahmet Akdüzen, Her Okula Bir Yazar Proje Sorumlusu Mükremin Köse ve okul öğretmenleri de programa katıldılar. Okulun konferans salonunda her sınıftan öğrencilerle bir araya gelen Gökduman, kitap sevgisi, kitap okumanın önemi ve teknikleri, kitapların bize kazandırdığı erdem ve güzellikler hakkında seminer sundu. Okudukları kitapların yazarıyla söyleşi imkânı bulan öğrenciler de programa aktif olarak katıldılar. Yazara pek çok konuda sorular yönelten çocukların heyecanlı ve sevinçli oldukları gözlendi.

    Çocuklara kompozisyon ve güzel yazı yazmada da önerilerde bulunan Gökduman, okurlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Program plaket takdimiyle sona erdi.




    Bağcılarda, her okula bir yazar gidiyor Yorumları