DES´den 12 yıllık zorunlu eğitime destek   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-04-2012 (14:53)   Son Mesaj: 03-04-2012 (14:53)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    03-04-2012

    DES´den 12 yıllık zorunlu eğitime destek

    DES´den 12 yıllık zorunlu eğitime destek
    DES´den 12 yıllık zorunlu eğitime destek

    Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, daha kaliteli ve eğitimli toplumsal iletişim, eğitimde nitelik ve başarı için 12 yıllık kesintili, zorunlu eğitimi desteklerini bildirdi.

    Avcı yazılı açıklamasında, sendikanın Stratejik Araştırmalar Merkezince eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin değerlendirildiğini belirtti.

    Açıklamasında ''Çocuklarımızın yaşama eşit bir başlangıç yapması, daha uzun süreli öğrenim, daha geç yaşta çalışma hayatına giriş, daha kaliteli ve eğitimli toplumsal iletişim, uyum ve eğitimde nitelik ve başarı adına 12 yıllık kesintili ve zorunlu eğitimi Türkiye'nin ihtiyacı olarak görüyor ve destekliyoruz'' görüşlerine yer veren Avcı, 6 yaşın çocukların en hızlı öğrendiği, beyin gelişiminin büyük oranda gerçekleştiği bir dönem olduğunu bunun için eğitime başlama yaşının 6 yaşa indirilmesinin doğru olduğunu ifade etti.

    Çalışmayla ilgili pilot uygulama yapılması talebini de belirten Avcı, şunları kaydetti:

    ''12 yıllık zorunlu eğitimle çocuklarımız dilsel, zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal açıdan daha gelişmiş olacaktır. Mesleki eğitime ve üniversiteye daha hazır olacak ve daha rahat uyum sağlayacaktır. Biz, böylelikle eğitimin kalitesinin artacağını da düşünüyoruz. Çocuklarımızın sınıfta kalma ve okulu terk etme, dershane zorunluluğu oranlarının düşeceğini ve bunun da maliyetleri azaltacağını düşünüyoruz. Toplumdaki vasıflı çalışan sayısı artacak, yükselen üretim ekonomik yarar getirecek ve hatta toplumdaki suç oranları dahi düşecektir. 12 yıllık zorunlu eğitim sosyo-ekonomik ve cinsiyete dayalı eşitsizliklerin etkisini de hafifletecektir. Kadınların iş gücüne katılımları, çalışma verimlilikleri ve köyden kente göçün getirdiği sorunları 12 yıllık zorunlu eğitim ciddi oranda azaltacaktır.''

    12 yıllık zorunlu eğitim ile ezberci ve sınavcı eğitim sistemine son verilmesi gerektiğini de vurgulayan Avcı, dershane ve özel ders zorunluluğunu azaltılarak eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.




    DES´den 12 yıllık zorunlu eğitime destek Yorumları