Öğretmenlerden 4+4+4 protestosu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-03-2012 (16:51)   Son Mesaj: 03-03-2012 (16:51)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    03-03-2012

    Öğretmenlerden 4+4+4 protestosu

    Öğretmenlerden 4+4+4 protestosu
    Öğretmenlerden 4+4+4 protestosu

    Adana'da AK Parti İl Binası'na yürüyen öğretmenler, okula başlama yaşını değiştiren ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartan; '4+4+4 uygulaması'nı protesto etti.

    Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Eğitim-İş Adana Şube Binası önünde bir araya gelen öğretmenler, burada sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Üzerinde '4+4+4 uygulaması'nı eleştiren karikatürlerin olduğu dövizler de taşıyan eğitimciler, 'Ulemaya Değil Öğretmene Sor', 'Çocuk İmam İstemiyoruz' şeklinde sloganlar attı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Gazipaşa Bulvarı'nı takip ederek, AK Parti İl Binası'na ulaşan eylemciler, burada ortak bir açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi. Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, parti binası girişi önünde olası bir taşkınlığa karşı barikat kurup önlem alırken, öğretmenler adına konuşan Eğitim-İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, 'Öğretim Birliği Yasası'nın aklı ve vicdanı hür nesillerin teminatı olduğunu söyledi.

    '4+4+4' olarak formüle edilen uygulamayla birlikte okul öncesi eğitimin kaldırılıp, 12 yıllık zorunlu eğitimin getirilmek istendiğini anlatan Kayadan, buradaki amacınsa çok farklı olduğunu iddia etti. Emperyalist güçlerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim-öğretim birliğini bozup, 'ulus devlet modeli'ni yıkmaya çalıştığını, böylelikle de Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlar'da yaşanan etnik ve mezhep çatışmalarının bir benzerinin Türkiye'de de yaşanması için zemin hazırlandığını öne süren Kayadan, böylelikle de Türkiye'nin 'üniter devlet' yapısının yok edilmek istendiğini kaydetti. Kayadan, "Ulusal eğitimin temel ilkelerine bağlı, nitelikli insan yetiştirilmesi; ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefine ulaşmasının tek yoludur. Ruhunu, aklını ve vicdanı özgür olanlar büyük işleri başarabilir. Bunu, Cumhuriyetimizin 'Öğretim Birliği Yasası'nın sağladığı ulusal eğitim anlayışıyla yetişmiş olan gençlerimiz başaracaktır" dedi. Konuşmaların ardından eylemciler bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.




    Öğretmenlerden 4+4+4 protestosu Yorumları