YÖK´te 28 Şubat´ın son izi de silindi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-01-2012 (17:52)   Son Mesaj: 03-01-2012 (17:52)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    03-01-2012

    YÖK´te 28 Şubat´ın son izi de silindi

    YÖK´te 28 Şubat´ın son izi de silindi
    YÖK´te 28 Şubat´ın son izi de silindi

    YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, 28 Şubat döneminde kurulan ve akademisyenleri ideojilerine göre fişlediği ididasıyla tartışılan "Toplumsal Faaliyet Birimi"ni kaldırdı.

    Yüksek Öğretim Kurumu"nda (YÖK) 28 Şubat sürecinin son izi olan "Topluma Faaliyet Birimi" artık yok. YÖK Başkanlığı, "İrtica ile Mücadele" konusunda alınan kararları üniversitelere bildiren "Toplumsal Faaliyet Birimi"ni kaldırdı.

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın, ''28 Şubat soruşturması'' başlıklı basında yer alan haberlere ilişkin, ''Ankara Cumhuriyet Savcılığı, yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde Yükseköğretim Kurulumuzdaki Toplumsal Faaliyetler Birimi'ne ait bir takım belgeleri bizden talep etmiştir'' açıklamasında bulunmuştu.

    "Toplumsal Faaliyet Birimi", 14 yıl önce Kemal Gürüz'ün başkanlığı döneminde kuruldu. 29 Şubat günü YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya"nın imzasıyla da kapatıldı.

    Bu birim, akademisyenlenin atama ve terfi süreçlerini idelojik gerekçelerle yönlendirdiği, bir nevi fişleme yaptığı iddiasıyla tartışmaların odağındaydı. Böylece fili ve hukuki olarak ortadan kalktı.

    Sözkonusu birim son 5 yıldır etkin değildi. 28 Şubat soruşturması kapsamında savcılık YÖK"ten bilgi isteyince yeniden gündeme geldi. Kurul da birimin faaliyette olmadığını bildirdi.




    YÖK´te 28 Şubat´ın son izi de silindi Yorumları