ÖSYM Başkanı Ali Demir Şanlıurfa´da   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-23-2012 (15:51)   Son Mesaj: 02-23-2012 (15:51)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    02-23-2012

    ÖSYM Başkanı Ali Demir Şanlıurfa´da

    ÖSYM Başkanı Ali Demir Şanlıurfa´da
    ÖSYM Başkanı Ali Demir Şanlıurfa´da

    Şanlıurfa'da bulunan ÖSYM Başkanı Prof Dr. Ali Demir 2012 yılında yapılacak sınavlar, güvenlikleri ve merkezin sınav yükü hakkında bilgilendirmede bulundu...

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 2012 yılında sınava alınacak 9 milyonu aşkın vatandaşa ve merkezin sınav yüküne dikkatleri çekti.

    Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa"ya gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir"i Şanlıurfa milletvekili Dr. Abdülkerim Gök ve Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu karşıladı. Bir süre sohbet havasında geçen karşılamanın ardından basın toplantısına geçildi.

    Toplantıda söz alan Dekan Mutlu, Harran Üniversitesi"nin hızlı bir şekilde yol aldığını belirterek sözü ÖSYM BaşkanI Ali Demir"e bıraktı.

    SINAV GÜVENLİĞİ İÇİN DESTEK TURUNA ÇIKTI

    ÖSYM Başkanı Ali Demir yaptığı açıklamada, " ÖSYM Türkiye"nin geleceğini şekillendirmede en önemli kurumlardan biri. 37 yıllık deneyimi ile hepimizin hayatına yön veren sınavlar yapıyor. Sınavların başarıyla gerçekleşebilmesi için tüm Türkiye"nin desteği gerekiyor. O yüzden bu toplantılar bölge bölge yapıyoruz. Bugün de Şanlıurfa"dayız. Milli Eğitim Bakanlığı"nın alması gereken önlemlerin tespiti için görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu toplantıda faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirmede bulunacağız" dedi.

    "TUS VE DUS İLK KEZ İSTANBUL VE ANKARA DIŞINDA YAPILACAK"

    ÖSYM Başkanı konuşmasını şöyle sürdürdü, "Toplantımızın diğer bir konusu ise sınav merkezimizin sorunları olacak. Bu yıl bir ilk olarak TUS ve DUS"i ilk kez İstanbul ve Ankara dışında yapacağız. Yine bir ilk olarak özürlü memur sınavı (ÖMS) yapacağız. Farklı özür guruplarında yapılacak olan sınavı en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. KPSS ortaöğretim sınavına 3 milyon adayın katılmasını bekliyoruz. ÖSYM 2012 yılında 9 milyon kişiyi sınava almayı hedefliyor"

    ÖSYM"NİN SINAV YÜKÜNE İŞARET ETTİ

    "YGS konusunda biraz bilgi verelim" diyen ÖSYM Başkanı Demir, " 1 milyon 837 bin adayı 1 Nisan"da sınava alacağız. Bu adayları 98 bin salonda sınava alacağız. 98 bin salonda sınav organizasyonu için hazırlıklar tamamlanıyor. Öğrenciler mart ayında sınav yerlerini öğrenecek ve Nisan"da da sınava girecekler"

    Sınav salonlarının kameralı sistemle gözetlenmesini olumlu bulan Başkan Demir, "2011 yılında rastgele seçtiğimiz 100 salonda kamera gözetlemesi yaptık ve çok olumlu sonuçlar aldık. Bu yıl da aynı uygulama devam edecek" dedi.

    ADAYLARDAN DİKKAT İSTEDİ

    Öğrencilere dağıtılan farklı kitapçık üzerlerine bilgileri yazmada dikkat isteyen Ali Demir"Her öğrenciye farklı sınav kitapçığı ile sınav adaletinin sağlanmasını hedefliyoruz. Adaylarda kitapçık bilgilerini doğru kodlamalarını bekliyoruz. ÖSYM"nin Türkiye"de sınav adaletini sağlamak için elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir. Bunu ümit ediyoruz" diyerek sözlerine son verdi. sanliurfa.com




    ÖSYM Başkanı Ali Demir Şanlıurfa´da Yorumları