Milli Eğitim müdürü okul müdürlerini uyardı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 02-23-2012 (14:53)   Son Mesaj: 02-23-2012 (14:53)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    02-23-2012

    Milli Eğitim müdürü okul müdürlerini uyardı

    Milli Eğitim müdürü okul müdürlerini uyardı
    Milli Eğitim müdürü okul müdürlerini uyardı

    Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, performans hedefine ulaşamayan yöneticilerin görevine son verileceğini bildirerek, okul müdürlerini uyardı.

    İl Milli Eğitim Müdürü Gül, Milli Eğitim Bakanlığı"ndaki yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında okul müdürleri ile bir araya geliyor. İlk toplantısını merkez Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki okul müdürleriyle gerçekleştiren Gül, ikinci toplantıda da merkez Yenişehir ve Mezitli ilçelerindeki müdürlerle yaptı.

    Şevket Pozcu Lisesi Konferans Salonu"nda düzenlenen toplantıda, yeniden yapılanma faaliyetleri kapsamında Mersin"in ve yöneticilerin oynayacağı rolü tespit etmeye çalışacaklarını belirten Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer"in göreve geldikten sonra Ankara"da il milli eğitim müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdiğini anımsattı. Bakanın toplantıda özellikle eğitimin niteliği üzerinde durduğunu anlatan Gül, bu kapsamda tüm kurum ve okulların performans hedefleri olacağını kaydetti. Performans hedeflerinin 3 yıllık olacağına işaret eden Gül, "İlk yılından itibaren bu hedeflere ulaşılmak için gereken gayreti sarf edeceğiz. Üç yılın sonunda performans hedeflerine ulaşılamazsa bunun gerekçeleri ortaya konulacak. Performans hedeflerine ulaşılamazsa kurum ve okul müdürlerinin görevleri son bulacak. Ben de bu uygulamanın dışında değilim. Öncelikle bu hedeflere ulaşmak için biz astlarımıza, sizler de öğretmenlerinize performans hedefleri koyacaksınız. Birlikte bu hedeflere ulaşmak için çaba sarf edeceğiz" dedi.

    Mersin"de eğitim alanındaki çalışmalara da değinen Gül, Mersin"in il olarak okul öncesi eğitimde 5 yaş grubunda yüzde 100 okullaşma oranını yakaladığının altını çizdi. Gayet iyi bir noktada bulunduklarını vurgulayan Gül, ilk 5 içerisinde yer almak istediklerini, bu hedef doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi. Derslik ihtiyacının giderilmesi için de çaba harcadıklarını ifade eden Gül, Milli Eğitim Bakanlığı"nca kamu-özel ortaklığı adı verilen bir uygulamanın ileriki dönemde başlatılacağını, bu uygulamayla derslik ihtiyacı sorununun büyük ölçüde giderilebileceğine inandığını söyledi. Hayırseverlerle görüşmelerin devam ettiğini, bazıları ile de yakında protokol imzalanacağını aktaran Gül, "Bu çalışmaların derslik ihtiyacımızın giderilmesi adına çok önemli katkılar sağlayacağı inancındayım" ifadesini kullandı.

    Ortaöğretimdeki okullaşma hedeflerini de anlatan Gül, amaçlarının ortaöğretime devam eden öğrencilerin yüzde 50"sinin mesleki orta öğrenime gitmesi olduğuna vurgu yaptı. Bu oranı yakalamak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Gül, "Bakanlığımızca ortaöğretimde birinci sınıflar için yüzde 72 hedef konuldu. Şu an bu oran ilimizde yüzde 85 seviyesindedir. Asıl gayretimiz mesleki ortaöğretimin daha yüksek oranlara çıkarılmasıdır" diye konuştu.




    Milli Eğitim müdürü okul müdürlerini uyardı Yorumları