Lisede parmak izi uygulaması   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-21-2012 (10:51)   Son Mesaj: 02-21-2012 (10:51)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    02-21-2012

    Lisede parmak izi uygulaması

    Lisede parmak izi uygulaması
    Lisede parmak izi uygulaması

    'Okula gidiyorum' diyerek evden çıkan bazı öğrenciler okul yerine farklı yerlere giderek boşa vakit geçirebiliyor. Bu durum hem okul yöneticilerini hem de velileri zorluyor.

    İstanbul Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi bu soruna farklı bir çözüm yolu bulmuş. Okulun girişine kurulan parmak izli sistem sayesinde öğrencilerin geç gelme alışkanlığı neredeyse yok denecek kadar azalmış.

    Okul Müdürü Mustafa Can, güvenli bir ortam içinde eğitim vermek için böyle bir yönteme ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Sistemin öğrencilere yararlı olduğunu kaydeden Can, "Alışkanlık haline gelen okula geç gelme durumu ortadan kalktı. Çocuklar okula geç geldiğinde 'Aileme nasıl hesap veririm?' düşüncesi ile bu alışkanlıklarından vazgeçti. Okulda devamsızlık yüzünden kalan bir öğrenci bile olmadı." diyor. Sistem sayesinde öğretmenlerin sorumluluklarının azaldığını dile getiren Can, sistemin kendilerine yaklaşık olarak 2 bin 600 TL'ye mal olduğunu vurguluyor. Sistemin diğer okullara da örnek olmasını diliyor. Öte yandan sistem, diğer okulların öğrencilerinin bu okula girişine de izin vermiyor. Bu nedenle öğrenci kavgaları gözle görülür biçimde azalmış. Okula girmek isteyen kişiler ise kapıdaki güvenlik görevlisine kimliğini bırakarak okula girebiliyor. Devamsızlık oranını yüzde 30 azaltan sistemden hem veliler hem de öğretmenler memnun. Öğrenci velisi Nilgün Sönmez, "Çocuğumu okula gönderirken artık gönlüm daha rahat. Çocuğum okula geç gittiğinde, gelen uyarı mesajı sayesinde çocuğumu uzaktan takip edebiliyorum. Sistemden oldukça memnunum." diyor.

    Sistem nasıl çalışıyor?

    Öğrencilerin parmak izi ve fotoğrafları teknik bir ortamda toplanıyor. Öğrencinin okula girdiği andaki saat ve dakikası bilgisayar ortamında kaydediliyor. Geç gelen öğrencinin velisine otomatik olarak bilgi mesajı gönderiliyor. Veli böylelikle çocuğunun okula zamanında gidip gitmediğini öğreniyor. Gün sonunda ise devamsızlık durumları e-okul sistemine aktarılıyor.




    Lisede parmak izi uygulaması Yorumları