Mektupla Başbakan´dan zam istedi   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-20-2012 (16:49)   Son Mesaj: 02-20-2012 (16:49)    Cevap: 0    Gösterim: 388  

    02-20-2012

    Mektupla Başbakan´dan zam istedi

    Mektupla Başbakan´dan zam istedi
    Mektupla Başbakan´dan zam istedi

    Demokratik Eğitimciler Sendikası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek zam istedi.

    Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı ve Genel Sekreter İshak Çelebi imzasıyla Başbakan Erdoğan"a gönderilen mektupta, 666 sayılı KHK ile aynı unvanla çalışan farklı kurumlardaki personele yönelik ücret eşitsizliğinin büyük oranda giderildiği; ancak öğretmen ve öğretim elemanlarının mağdur duruma düştükleri belirtildi.

    Öğretmenlerin kamuda en düşük maaş alan grup haline geldiği ifade edilen mektupta, öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarına ek bir ödeme yapılması talep edildi. Mektupta en düşük öğretmen aylığının bin 585 lira, ortalama öğretmen aylığının bin 750 lira olduğu hatırlatıldı. Mektupta, "Kamu işçilerine verildiği gibi memurlara da grev ve siyaset hakkının verilmesini istiyoruz. Kaliteli, katılımcı ve çağdaş Türk siyaseti için memurlara siyaset hakkının verilmesi elzemdir. Asli görevleri yerine ideolojik angajmanlarla boğuşan sendikacılık bu sayede sosyal hastalıkların ve siyasi hesapların girdabından kurtulacak, bölgesel güç ve küresel aktör olma yolunda hızlı ilerleyen ülkemizin önemli lokomotif güçlerinden birisi haline gelecektir." denildi.




    Mektupla Başbakan´dan zam istedi Yorumları